|

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα εφαρμογής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου



Πάνω από 2 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα από τις πωλήσεις “έξυπνων” εισιτηρίων και καρτών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ.
Ο Οργανισμός Αστικών συγκοινωνιών χαρακτηρίζει ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από την εφαρμογή του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ), όπως ονομάζεται η πλατφόρμα που θα αντικαταστήσει τα χάρτινα εισιτήρια και τις συμβατικές κάρτες. Μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί από την ΟΣΥ (λεωφορεία – τρόλεϊ) 400.000 και από τη ΣΤΑΣΥ (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) 110.000 “έξυπνα” εισιτήρια και κάρτες, από τα οποία τα 15.000 στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Υπενθυμίζεται ότι η ATH.ENA Card θα υποκαταστήσει, μεταξύ άλλων, τις υφιστάμενες μηνιαίες και ετήσιες κάρτες, αλλά και τα μειωμένα και τα ελευθέρας. Η εν λόγω κάρτα, η οποία θα αποτελέσει και το κύριο προϊόν κομίστρου του ΟΑΣΑ, θα είναι προσωποποιημένη ή απρόσωπη.

Η απρόσωπη κάρτα υποστηρίζει όλα τα είδη κομίστρου, μικρότερα της μηνιαίας κάρτας, καθώς και αποθηκευμένη αξία. Εάν χαθεί δεν αντικαθίσταται και δεν αποζημιώνεται.

Αντίστοιχα, το ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET ή αλλιώς, το πολλαπλό εισιτήριο προορίζεται κυρίως για τους μεμονωμένους και περιστασιακούς χρήστες, δηλαδή αυτούς που δεν χρησιμοποιούν συστηματικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, αποθηκεύοντας συγκεκριμένο αριθμό τύπων κομίστρου.

Όσον αφορά τις απαραίτητες υποδομές, ήδη λειτουργούν όλες οι πύλες των γραμμών 1,2,3 της ΣΤΑΣΥ και του αεροδρομίου και επικυρώνουν τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Επίσης, λειτουργούν όλα τα Αυτόματα Μηχανήματα και εκδίδουν και επαναφορτίζουν εισιτήρια και κάρτες. Όλα τα εκδοτήρια της σταθμών 1,2,3 εκδίδουν και επαναφορτίζουν εισιτήρια και κάρτες.

Όσον αγορά τα λεωφορεία, τρόλεϊ και το τραμ, όλα τα οχήματα έχουν εγκατεστημένο εξοπλισμό επικύρωσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία. Παράλληλα, όλες οι γραμμές της ΟΣΥ από το Αεροδρόμιο (γραμμές Χ) εκδίδουν μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ το εκδοτήριο της ΣΤΑΣΥ στο Αεροδρόμιο εκδίδει μόνο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

[via]