|

Google: Θα σταματήσει τον αυτόματο έλεγχο των e-mail


Με μια ανακοίνωση που κανείς δε περίμενε, η Google προχωρά στην κατάργηση μίας από τις σημαντικότερες λειτουργίες του Gmail που είναι σε ισχύ από την πρώτη μέρα λειτουργίας, αποτελώντας όμως και τον κύριο λόγο όσων κατακρίνουν την υπηρεσία.
Συγκεκριμένα μέσα στους επόμενους μήνες, η Google θα σταματήσει τον αυτόματο έλεγχο των e-mail που έχει στο γραμματοκιβώτιό του ένας χρήστης προκειμένου να του εμφανίσει προσωποποιημένες διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντά του. Κάτι τέτοιο ισχύει ήδη στη σουίτα υπηρεσιών G Suite η οποία όμως απευθύνεται σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την Diane Green, υψηλόβαθμο στέλεχος του Google Cloud, η απόφαση αυτή της εταιρείας στηρίζεται στο γεγονός ότι η λειτουργία των διαφημίσεων που εμφανίζονται στο Gmail θα πρέπει να προσαρμοστεί με την τακτική των προσωποποιημένων διαφημίσεων που ακολουθεί η εταιρεία σε άλλα προϊόντα της. Όλα αυτά όμως σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την εμφάνιση διαφημίσεων εντός του λογαριασμού Gmail που θα συνεχίσουν να υπάρχουν κανονικά.

Βεβαίως, όπως αναφέρουν άλλες ιστοσελίδες, ο πραγματικός λόγος για την απόφαση αυτή της Google ίσως να είναι πιο απλός και συγκεκριμένα ότι η εταιρεία δεν έχει πλέον ανάγκη να «σκανάρει» τα e-mail κάθε χρήστη για να του εμφανίσει σχετικές διαφημίσεις, αφού ήδη γνωρίζει αρκετά γι' αυτόν χωρίς να χρειάζεται επιπλέον στοιχεία. Πάντως το σίγουρο είναι ότι η τακτική της Google σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε την εξάπλωση του Gmail, όπου με βάση τα τελευταία στοιχεία διαθέτει 1,2 δισεκατομμύριο χρήστες.

[via]