|

Η Amazon θα μπλοκάρει την αναζήτηση τιμών online, από άλλα καταστήματα


Μια μάλλον περίεργη πατέντα έχει κατοχυρώσει η Amazon, η οποία κινείται στα όρια της νομιμότητας...

Σύμφωνα με αυτήν, η οποία αφορά τις Η.Π.Α. πρωτίστως, η Amazon θα μπορεί να παρεμποδίζει τις προσπάθειες των χρηστών που βρίσκονται εντός των φυσικών της καταστημάτων (διαθέτει 6 φυσικά βιβλιοπωλεία αλλά σύντομα θα της ανήκουν και 465 καταστήματα, μετά την εξαγορά της Whole Foods), όταν αυτοί προσπαθήσουν να αναζητήσουν online τιμές προϊόντων μέσω του Wi-Fi του καταστήματος στο smartphone τους!

Φυσικά, αυτό προϋποθέτει η αναζήτηση να γίνεται μέσω του Wi-Fi, ειδάλλως ο χρήστης θα αναζητά χωρίς περιορισμούς. Η Amazon θα μπορεί να κάνει redirect τον χρήστη στο δικό της site, σε περίπτωση που μια τιμή online τον οδηγήσει σε ανταγωνιστικό ηλεκτρονικό κατάστημα, ώστε να τον αποτρέψει από το να βρεί το ίδιο προϊόν αλλού. Ή, εναλλακτικά, θα μπορεί να του προσφέρει αυτόματα κάποιο εκπτωτικό κουπόνι για τις αγορές του στο Amazon, ως δέλεαρ ώστε να μην τον "χάσει".

Η πρακτική αυτή είναι μάλλον αμφιλεγόμενη και προορίζεται για εφαρμογή κυρίως στα καταστήματα Whole Foods που πλέον θα ανήκουν στην Amazon.

[via]