|

Τέλος για δημοφιλή add-on του Kodi μετά από αγωγή

Μερικά από τα μεγαλύτερα add-on του Kodi δεν είναι πλέον διαθέσιμα, όπως αναφέρει το σάιτ . TorrentFreak, καθώς τα ZemTV και Phoenix έκλεισαν έπειτα από μήνυση της αμερικανικής συνδρομητικής δορυφορικής πλατφόρμας Dish Network, ενώ στην συνέχεια το ίδιο έκαναν και άλλοι προγραμματιστές.

Τα add-on, τα οποία επιτρέπουν το δωρεάν streaming ταινίων, σειρών αλλά και “ζωντανού” τηλεοπτικού περιεχομένου, κατηγορούνται για την παραβίαση της πνευματικής ιδιοκτησίας διάφορων καναλιών. Σε δήλωση στο φόρουμ TVAddons, οι δημιουργοί του Phoenix Cosmix επιβεβαίωσαν τη διακοπή της λειτουργίας του, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν τον ακριβή λόγο.

Φαίνεται πάντως ότι, παρόλο που η μήνυση του Dish Network στρέφεται εναντίον άλλων add-on, προγραμματιστές όπως η ομάδα Cosmix θέλουν να προλάβουν ενδεχόμενη μελλοντική αγωγή και τα χρηματικά ποσά που θα χρειάζονταν για τις αποζημιώσεις. Πολλοί προγραμματιστές άλλωστε ασχολούνται με τα add-on από χόμπι, χωρίς κάποιο οικονομικό όφελος.

Επομένως, καθώς οι αποζημιώσεις για την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων μπορεί να φτάσουν στα ύψη (το Dish Network ζητά 150.000 δολάρια για κάθε παραβίαση), οι προγραμματιστές μπορεί να δεχθούν μεγάλο οικονομικό πλήγμα.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου απαγόρευσε την πώληση set-top boxes με προεγκατεστημένα στο Kodi add-on που δίνουν πρόσβαση σε πειρατικό υλικό.

[via]