|

Ενσωματωμένα πλέον τα Messenger και WhatsApp στον Opera browser


Η υποστήριξη δημοφιλών εφαρμογών messaging αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης του Opera browser, με την κωδική ονομασία Reborn.
Οι εφαρμογές που υποστηρίζονται αυτή τη στιγμή είναι οι Facebook Messenger, WhatsApp και Telegram, τις οποίες μπορεί να “καρφιτσώσει” ως συντομεύσεις στο πλευρικό κατακόρυφο “παράθυρο” του προγράμματος.

Σύμφωνα με το CNET, στόχος της Opera είναι σύντομα να προστεθούν στις application και οι Viber και WeChat, που προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμες. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης είναι το "dark mode" που σκουραίνει το χρώμα του παραθύρου και των μενού για όσους το επιθυμούν.

Με κριτήριο τον αριθμό χρηστών, ο Opera browser υπολείπεται σημαντικά έναντι του Google Chrome και του Safari της Apple. Παρ’ όλα αυτά, η Opera φροντίζει να τον εμπλουτίζει με νέα χαρακτηριστικά ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ενσωματώνοντας για παράδειγμα πέρυσι τη λειτουργία ad-blocking. Επίσης, έχει προσθέσει έναν μετατροπέα νομισμάτων, ώστε με το απλό μαρκάρισμα μίας τιμής σε κάποιο online κατάστημα, ο χρήστης να βλέπει αμέσως σε πόσα χρήματα “μεταφράζεται” στο δικό του νόμισμα.

[via]