|

Αλλαγές στην οθόνη login των υπηρεσιών Google


Τους τελευταίους μήνες η Google προχώρησε στην αλλαγή των οθονών login διάφορων εφαρμογών και υπηρεσιών της για φορητές συσκευές, ενσωματώνοντας σε αυτές στοιχεία της σχεδίασης “Material Design” και γενικότερα υιοθετώντας ένα πιο “καθαρό” στυλ.

Τώρα φαίνεται ότι σκοπεύει να φέρει ένα αντίστοιχο User Interface και στην Web πλατφόρμα της, σύμφωνα με αναφορά στο επίσημο forum υποστήριξης της εταιρείας. Το νέο παράδειγμα σχεδίασης όχι μόνο θα είναι περισσότερο... τακτοποιημένο και ευδιάκριτο, αλλά θα είναι και ευκολότερο να προσαρμοστεί σε οθόνες διαφορετικών τύπων και μεγεθών, επιτρέποντας έτσι μια πιο ομοιογενή εμπειρία χρήσης.

Όσον αφορά στη λειτουργικότητα πάντως, αυτή δεν θα επηρεαστεί, ενώ το νέο UI θα υποστηρίζει κανονικά και τη λειτουργία επαλήθευσης δύο σημείων [two step verification], όπως δηλαδή γινόταν μέχρι σήμερα.

Το ανανεωμένο interface της οθόνης εισόδου θα αρχίσει να φτάνει σταδιακά στους χρήστες της πλατφόρμας της Google μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ η εταιρεία θα προβάλει και σχετικό ενημερωτικό μήνυμα, ώστε να... προετοιμάσει το έδαφος!

[via]