|

Συνεργασία Google και GSMA για αντικατάσταση του SMS με το RCS


Η Google συνεργάζεται με τους πάνω από 800 πάροχους δικτύου του GSMA, για την ανάπτυξη ενός universal RCS client για Android (Rich Communications Services), που θα υιοθετηθεί σε χρήση από όλους τους carriers, σε αντικατάσταση του απαρχαιωμένου SMS. Ο client της Google θα βασίζεται στον Jibe που είχε αγοράσει πριν έναν χρόνο.

Τα σύντομα μηνύματα κειμένου -συντομία του SMS- δεν μπορούν πλέον να εξυπηρετήσουν την ανάγκη των χρηστών για επικοινωνία, αφού η λειτουργία τους αφορά την αποστολή μικρών μηνυμάτων απλού κειμένου. Αντίθετα το RCS θα υποστηρίζει group chat, διαμοιρασμό εικόνων υψηλής ανάλυσης και μελλοντικά video-κλήσεις, ενώ θα είναι συμβατό με τα πρότυπα SMS και MMS.

Η απόφαση για την άμεση προώθηση του RCS -κάτι το οποίο προσπαθεί να πετύχει το GSMA εδώ και μια δεκαετία- έρχεται μετά την τεράστια άνοδο στην χρήση εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το WhatsApp.

Με την υποστήριξη της Google και την χρήση του από μεγάλο αριθμό πάροχων και κατασκευαστών συσκευών, είναι πολύ πιθανό να καταφέρει να κερδίσει τον πόλεμο των μηνυμάτων.


[via]