|

Στις 11 Απριλίου ξεκινάει η διάθεση του Windows 10 Creators Update


Όπως αναφέραμε , η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, Windows 10 Creators Update "είναι διαθέσιμη" σε μορφή ISO (και εδώ και αρκετό καιρό στο Internet μέσω διαρροών), τουλάχιστον στην έκδοση 15063 που είναι και η RTM ουσιαστικά. Τώρα όμως, η Microsoft ανακοίνωσε και επίσημα ότι η νέα μεγάλη αναβάθμιση των Windows 10 θα λανσαριστεί στις 11 Απριλίου.
Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά, η νέα αναβάθμιση των Windows, διαθέτει αρκετά που η Microsoft υποστηρίζει πως θα δώσουν την δυνατότητα στους χρήστες να εκφράσουν και να απελευθερώσουν την δημιουργικότητα τους.

Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά, βρίσκουμε μία αναβαθμισμένη έκδοση του ενσωματωμένου στα Windows paint app που ενεργοποιεί λειτουργικότητα 3D, βελτιωμένη υποστήριξη για Mixed Reality, βελτιώσεις στον browser Edge για καλύτερη πλοήγηση στο Internet και ψυχαγωγία, ένα νέο “Game Mode” που εξασφαλίζει πόρους για τις ανάγκες του gaming ώστε να αυξηθεί η απόδοση καθώς και αρκετά χαρακτηριστικά που αφορούν στην μετάδοση περιεχομένου, broadcasting κ.λπ.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Όσον αφορά στο gaming, τα νέα Windows έρχονται ακόμα πιο κοντά με το Xbox One, με την Microsoft να ενοποιεί τους players κατά μήκος της κονσόλας Xbox, του Xbox Live και μέσω προγραμμάτων όπως το Xbox Play Anywhere, που επιτρέπει στον χρήστη να αγοράσει μία φορά το παιχνίδι, και να το απολαύσει είτε στο Windows 10 PC του, είτε στην κονσόλα Xbox One.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Τα νέα Windows θα διαθέτουν βελτιωμένη ασφάλεια και προστασία της ιδιωτικότητας ενώ η εργασία στο λειτουργικό σύστημα θα είναι περισσότερο ξεκούραστη, χάρη στο χαρακτηριστικό night light.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Από όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, φαίνεται πως η αναβάθμιση 3D του Paint μαζί με το Game Mode έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το νέο Paint επιτρέπει στους χρήστες να μεταμορφώσουν τις δισδιάστατες δημιουργίες τους σε τρισδιάστατα μοντέλα, ενώ επιπλέον τους δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτούν την ιστοσελίδα Remix3d, για πρόσθετα μοντέλα/ plug-ins.

Σύμφωνα με τη Microsoft, από το 3D στην Mixed Reality, το Windows 10 Creators Update ενεργοποιεί καθηλωτικές εμπειρίες που θολώνουν τις γραμμές μεταξύ του φυσικού και του εικονικού κόσμου.

[via]