|

Η Xiaomi σχεδιάζει την επίσημη είσοδό της στην ελληνική αγορά


Η κινεζική Xiaomi φέρεται να προγραμματίζει την φυσική της παρουσία στην ελληνική αγορά, με αποκλειστικό αντιπρόσωπο και τις πρώτες συσκευές smartphones να εμφανίζονται ενδεχομένως ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου.
Την πληροφορία δημοσίευσε το Techblog, αρχικά υπό τη μορφή ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών και στη συνέχεια με την πληροφορία ότι θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει τις πρώτες της συσκευές στην ελληνική αγορά πριν το ημερολογιακό κλείσιμο του έτους.
Αν και το δημοσίευμα δεν παρέχει περισσότερες πληροφορίες, με αυτά τα δεδομένα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η παρουσία της Xiaomi στην ελληνική αγορά, είτε μέσω ιστοσελίδας που θα διαθέτει online τα προϊόντα της είτε μέσω επιλογής επίσημου αντιπροσώπου.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η Xiaomi έχει ήδη λανσάρει επίσημες ιστοσελίδες σε Πολωνία και Ουκρανία και μέσω τοπικών αντιπροσώπων διαθέτει τα προϊόντα της στις χώρες αυτές. Άρα η ελληνική αγορά δεν θα είναι η πρώτη κίνηση της κινεζικής εταιρείας επί ευρωπαϊκού εδάφους.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Android Headlines, σε Πολωνία και Ουκρανία πωλούνται συγκεκριμένες συσκευές όπως τα Xiaomi Mi 5, MI Max, Redmi Note 3 και Redmi 3S. Οπότε είναι πιθανό, αν η πληροφορία επαληθευτεί, και στην ελληνική αγορά να είναι διαθέσιμες συγκεκριμένες συσκευές και όχι όλη η γκάμα προϊόντων της Xiaomi.
Η Xiaomi ιδρύθηκε μόλις το 2010 και κατάφερε σε μία πενταετία να αποτελέσει τον μεγαλύτερο κατασκευαστή smartphones στην Κίνα, πριν βέβαια τον τελευταίο χρόνο υπερκεραστεί από άλλους κινέζους κατασκευαστές. Η εταιρεία θα συμμετάσχει στο προσεχές Consumer Electronics Show (CES), στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Ιανουάριο, κίνηση που για πολλούς θεωρείται το πρώτο βήμα για ευρύτερη δραστηριοποίηση σε αγορές εκτός Κίνας.

[via]