|

Διόρθωση κενού ασφαλείας στον Mozilla Firefox


H Mozilla ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη διάθεση μίας διόρθωσης για ένα κενό ασφαλείας στον Firefox που εξέθετε τους χρήστες του Tor.


Σύμφωνα με το Slashgear, το κενό ασφαλείας στον Firefox browser, είχε ως αποτέλεσμα να στερεί την ανωνυμία από τους χρήστες του δικτύου Tor.

Μάλιστα, το κενό αυτό θα μπορούσε να το χειραγωγήσει κανείς, προκειμένου να βρει την πραγματική ταυτότητα των χρηστών του δικτύου Tor, δυνατότητα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Αρχές για να εντοπίσουν άτομα που τους ενδιαφέρουν. Το κενό ασφαλείας αφορούσε τόσο σε υπολογιστές με λειτουργικό σύστημα Linux και Windows, όσο και σε εκείνους με λειτουργικό Mac OS.

Το κενό ασφαλείας έγινε γνωστό από τους ίδιους τους χρήστες του δικτύου Tor και άμεσα η Mozilla φρόντισε να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις για να το διορθώσει. Δεν είναι σαφές το ποιος κρύβεται πίσω από το κενό ασφαλείας αυτό, αλλά πολλοί είναι εκείνοι που υποπτεύονται το FBI. Μέσα από το κενό ασφαλείας θα μπορούσε κανείς να εντοπίσει όχι μόνο τη διεύθυνση MAC, αλλά και τη διεύθυνση IP ενός χρήστη του δικτύου Tor.

Η διόρθωση του κενού ασφαλείας στον Firefox θα ξεκινήσει σύντομα, σύμφωνα με το Slashgear και θα εγκατασταθεί αυτόματα στον browser του κάθε χρήστη μέσα από το κατάλληλο update.

[via]