|

Διαθέσιμο το νέο Bluetooth 5

 
To Bluetooth 5 υπόσχεται μεγαλύτερη εμβέλεια, υψηλότερες ταχύτητες, μεγαλύτερη συμβατότητα και μεγαλύτερo όγκο μεταδιδόμενης πληροφορίας. 
Το Bluetooth Special Interest Group ανακοίνωσε την επίσημη διάθεση του Bluetooth 5, το οποίο δείχνει να στοχεύει περισσότερο στην ομαλότερη ασύρματη επικοινωνία των ποικίλων συσκευών του έξυπνου σπιτιού του άμεσου μέλλοντος. Η εμβέλεια, η ταχύτητα και το εύρος ζώνης είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές πάνω στις οποίες έγινε η ανάπτυξη του ανανεωμένου πρωτοκόλλου ασύρματης επικοινωνίας, με γνώμονα την πιο εύκολη αλληλεπίδραση των διάφορων συσκευών μεταξύ τους.
Η εμβέλεια του Bluetooth 5 έχει τετραπλασιαστεί σε σχέση με το Bluetooth 4.2, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να καλύψει ένα ολόκληρο σπίτι, ενώ η κατανάλωση ενέργειας παραμένει σε χαμηλά επίπεδα. Η ταχύτητα του Bluetooth 5 φτάνει πλέον τα 2 Mbps, ενώ η συνολική διαθέσιμη χωρητικότητα για την αποστολή δεδομένων στο νέο πρωτόκολλο έχει οκταπλασιαστεί σε σχέση με το Bluetooth 4.2.
Εξυπακούεται ότι το Bluetooth 5 θα μπορεί να προσφέρει και καλύτερη ποιότητα μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με τους προκατόχους του, λόγω του αυξημένου badwidth και των υπόλοιπων τεχνικών χαρακτηριστικών του. Ένα άλλο στοιχείο που φέρνει το Bluetooth 5 είναι εκείνο της καλύτερης θωράκισής του από παρεμβολές άλλων πηγών ασύρματης μεταφοράς δεδομένων.
Οι πρώτες συσκευές με το Bluetooth 5 θα είναι διαθέσιμες μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

[via]