|

Διαγράψτε... τον εαυτό σας από το Internet


Ακόμα κι αν είστε πολύ προσεκτικοί όσον αφορά στη διαδικτυακή παρουσία σας, περιορίζοντας την online δραστηριότητά σας στα απολύτως απαραίτητα και αποφεύγοντας τα social media, δεν είναι απίθανο να σας έχει ξεφύγει κάτι.

Για παράδειγμα, ίσως κάποτε γραφτήκατε σε κάποια υπηρεσία ή κάποιο forum, χρησιμοποιώντας την κύρια διεύθυνση e-mail σας και τώρα λαμβάνετε δεκάδες άχρηστα διαφημιστικά μηνύματα κάθε μήνα στο inbox σας.

Αυτό ίσως να μην σας ενοχλεί ιδιαίτερα, ωστόσο, αν θέλετε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο του τι μπορεί να βρεθεί για εσάς στο Internet, αλλά και να “ξεσκαρτάρετε” τους λογαριασμούς που διατηρείτε σε διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, μπορείτε να αξιοποιήσετε το Deseat.me, μια εφαρμογή Web που αναλαμβάνει να σας... διαγράψει από τον παγκόσμιο ιστό!

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της εφαρμογής και να κάνετε login με τα στοιχεία του λογαριασμού σας στη Google.

Τότε θα εμφανιστεί μια λίστα με οτιδήποτε είναι συνδεδεμένο με τη διεύθυνσή σας του Gmail και θα μπορέσετε, εφόσον το επιθυμείτε, να αναθεωρήσετε τους διάφορους online λογαριασμούς σας, αλλά και να διαγράψετε όσους δεν σας είναι απαραίτητοι, με μόλις λίγα κλικ.

[via]