|

Το παγκόσμιο μερίδιο αγοράς του Android έφτασε στα 87.5%


Το Android το 3ο τρίμηνο του 2016 έχει συγκεντρώσει το 87.5% της συνολικής "πίτας" της αγοράς για smartphone. Οι ανταγωνιστές, Blackberry OS, Windows mobile και Tizen έχουν μαζί μόνο το 0.3% της αγοράς.

Φυσικά έχουμε και την Apple που είναι αυτή την στιγμή στο 12.1% λιγότερο κατά κάποιες μονάδες από το 13.6% του προηγούμενου έτους.
H Apple δεν έχει κάποιους λόγους ανησυχίας αυτή την στιγμή, δεδομένου το ότι έχει αρκετά μεγαλύτερο κέρδος ανα συσκευή απο ότι οι ανταγωνιστές.

Ο χώρος του Android αποκτάει όμως πιο πολλούς κατασκευαστές κάθε χρόνο με αποτέλεσμα τα περιθώρια κέρδους να χαμηλώνουν. Κάποιοι ΟΕΜ κατασκευαστές πχ έχουν ρίξει τις τιμές ώστε να χτυπήσουν τους ανταγωνιστές τους, με κίνδυνο όμως να μην έχουν κέρδος με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να κλείσουν.

Απο την άλλη, ενώ το Android πάει πολύ καλά στα smartphones, στα tablet τα χαλάει με μια πτώση 17% από το προηγούμενο έτος. Ενώ θα περίμενε κανείς πως θα πήγαινε αυτό το νούμερο στην Apple και αυτή εμφάνισε πτώση 6%, με το σύνολο Android 65% και Apple 20%. να φτάνει το 85%.

Η πλατφόρμα που πήρε τα πάνω της είναι αυτή της Microsoft, με μια αύξηση 25% φτάνοντας σε ενα σύνολο 16% της αγοράς.

[via]