|

H Sony φέρνει PlayStation games σε iOS και Android



Τουλάχιστον 5 θα είναι οι τίτλοι του PlayStation που θέλει να φέρει η Sony στα mobile λειτουργικά συστήματα, όπως είναι τα iOS και Android. 
Σύμφωνα με το BGR, 5 ή 6 τίτλοι παιχνιδιών του PlayStation αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους σε iOS και Android πριν από τον Μάρτιο του 2018, με βάση το χρονοδιάγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Sony. Αυτή η κίνηση εκτιμάται ότι είναι μια απάντηση στη συμφωνία μεταξύ της Apple και της Nintendo προκειμένου να φέρουν το Super Mario στο iPhone.
H Sony δεν έδωσε κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες για το ποιοι θα είναι οι τίτλοι που θα εμφανιστούν και στις mobile πλατφόρμες, αλλά το BGR αναφέρει ότι οι κάτοχοι ενός iPhone ή κάποιου Android smartphone θα μπορούν να παίξουν τα Uncharted, God of War, Infamous, Ratchet & Clank, μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, η Sony αναμένεται να διαθέσει τους τίτλους των PlayStation Games πρώτα στην Ιαπωνία και μετά σε άλλες χώρες του κόσμου.
Η έμφαση αναμένεται πάντως, να δοθεί στις ασιατικές αγορές. Σε κάθε περίπτωση, η κίνηση αυτή της Sony εκτιμάται ότι αποτελεί μία προσπάθεια εκμετάλλευσης του ενδιαφέροντος που προκάλεσε στο πεδίο του mobile gaming, η μεγάλη επιτυχία του Pokemon Go.

 [via]