|

H Mozilla αλλάζει την εικόνα της με τη βοήθεια του κοινού

 
Με τη συνδρομή του κοινού, η Mozilla προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της, με την ανανέωση του λογοτύπου της. Η εταιρεία προσέλαβε την εταιρεία σχεδιασμού Johnson Banks με σκοπό να σχεδιάσει το νέο της λογότυπο. Το αποτέλεσμα ήταν 7 διαφορετικές προτάσεις, τις οποίες η Mozilla θέτει σε γνώση του διαδικτυακού κοινού, το οποίο καλείται να πει τη γνώμη του και να βοηθήσει έτσι τη Mozilla στην τελική της επιλογή. Το στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η Mozilla δίνει έμφαση στα χρώματα και φέρνει κάτι από την αισθητική της δεκαετίας του 80 και του 90.
Στο επίσημο blog της Mozilla, μπορεί να δει κανείς όλα τα σχέδια, για τα οποία μπορεί να πει κανείς τη γνώμη του μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα γίνει ο τελικός επανασχεδιασμός. Από τον Νοέμβριο και έπειτα θα ξεκινήσει να εμφανίζεται η ανανεωμένη εικόνα της Mozilla στο Διαδίκτυο. Τα σχόλια του κοινού είναι ευπρόσδεκτα από την Mozilla, η οποία έτσι μπορεί να δοκιμάσει το πόσο επιτυχημένη είναι η τελική εικόνα που προτείνει.
Από τα πρώτα 7 σχέδια για το λογότυπο θα παραμείνουν τα τρία, ενώ το κοινό καλείται να σχολιάσει τον διαχρονικό χαρακτήρα, το περιεχόμενο, το πόσο προβάλλει την εικόνα της εταιρείας που έχει σχέση με την υψηλή τεχνολογία και άλλα στοιχεία για το κάθε λογότυπο.
[via]