|

Πατέντα της Samsung για αναδιπλούμενο κινητό


Samsung-flexible-display-smartphone

Η Samsung έχει καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για τη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου κινητού που μπορεί να κάνει την εμφάνισή του το 2017. 
Η πατέντα που κατατέθηκε στο USPTO από τη Samsung αφορά στη δημιουργία ενός νέου high end Galaxy smartphone, το οποίο μπορεί να διπλώνει στη μέση του πλαισίου του, μειώνοντας τις εξωτερικές του διαστάσεις. Όταν είναι διπλωμένη η συσκευή της Samsung αποκαλύπτεται η θύρα φόρτισης, κάτι που δεν ισχύει όταν είναι ανοιγμένο στην πλήρη έκτασή του.
Σύμφωνα με το Phone Arena, η πατέντα της Samsung είχε κατατεθεί τον Νοέμβριο του 2015, αλλά τώρα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η ευρεσιτεχνία της Samsung θα βρει τη θέση της στο εμπόριο σε κάποιο νέο μοντέλο, αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε κάτι τέτοιο.

samsung patent

Σύμφωνα με το Phone Arena, δεν πρέπει να αναμένουμε να δούμε ένα αντίστοιχο μοντέλο από τη Samsung σύντομα, αλλά μας δείχνει την τάση που επικρατεί στους κατασκευαστές που πιθανότατα θέλουν να δουν το αναδιπλούμενο κινητό τηλέφωνο να επιστρέφει.

Το Phone Arena αναφέρει ότι και η Apple ασχολείται με την τεχνολογία του nanowire, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να ασχοληθεί με το πεδίο των αναδιπλούμενων συσκευών.

[via]