|

FBI: 'Έσπασαν' το iPhone, αλλά δεν ξέρουν πώς



Στις 28 Μαρτίου το FBI κατάφερε να “ξεκλειδώσει” το επίμαχο iPhone 5C της υπόθεσης του San Bernardino, χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία κάποιου τρίτου φορέα, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν γνωστοποιηθεί.
Αρκετοί διερωτήθηκαν τότε, αν η υπηρεσία πρόκειται να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε, ειδικά εάν αυτή εκμεταλλεύεται κάποιο bug στο λειτουργικό σύστημα ή το hardware της Apple.
Με πρόσφατες δηλώσεις της, η Amy Hess, βοηθός εκτελεστικού διευθυντή του FBI, ξεκαθάρισε ότι η υπηρεσία δεν πρόκειται τελικά να δημοσιοποιήσει τεχνικές λεπτομέρειες σχετικά με το hack.
Όπως εξήγησε η ίδια στην The Daily Dot, “το FBI προμηθεύτηκε τη μέθοδο από κάποιον τρίτο, προκειμένου να ξεκλειδωθεί η συσκευή του San Bernardino. Ωστόσο, δεν αγοράσαμε το δικαίωμα να μάθουμε άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, όπως το πως η μέθοδος λειτουργεί”.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η στάση αυτή της αμερικάνικης υπηρεσίας, θα επιφέρει μελλοντικά αρνητικές συνέπειες στον κόσμο της τεχνολογίας. Εάν οι αρχές αξιοποιούν κενά ασφαλείας σε προϊόντα τρίτων εταιρειών, χωρίς ωστόσο να συμβάλουν στη διόρθωση του όποιου προβλήματος, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τη φύση του, εκθέτουν εμμέσως χιλιάδες καταναλωτές σε κακόβουλο λογισμικό και hackers.
Υπενθυμίζουμε ότι η απόκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για το ξεκλείδωμα του iPhone, κόστισε στο FBI πάνω από $1 εκατομμύριο, όπως δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας James Comey.

[via]