|

Πατέντα της Apple για πληκτρολόγιο… χωρίς πλήκτρα


apple keyboard

Η Apple κατέθεσε αίτηση ευρεσιτεχνίας για ένα πλήρως απτικό πληκτρολόγιο που φιλοδοξεί να εξαφανίσει τα φυσικά πλήκτρα από τους μελλοντικούς Mac. 
Όπως φαίνεται και στη συνοδευτική εικόνα του άρθρου, η οποία είναι μια προσπάθεια του Digital Trends να απεικονίσει την ιδέα της Apple για τα μελλοντικά πληκτρολόγια των Mac, η ιδέα της Apple είναι να κάνει πλήρως απτικά τα πληκτρολόγια των υπολογιστών, χωρίς να είναι ανάγκη ύπαρξης φυσικών πλήκτρων.
Η πατέντα της Apple φέρει τον τίτλο Configurable Force-Sensitive Input Structure for Electronic Devices και είχε κατατεθεί τον Σεπτέμβριο του 2015 και έγινε διαθέσιμη προς δημοσιοποίηση στις 7 Απριλίου 2016.
apple-patent
Η επιφάνεια όπου είναι μέχρι σήμερα το πληκτρολόγιο σε έναν υπολογιστή θα είναι χωρισμένη σε διαφορετικά μέρη, εκείνο που θα εμφανίζονται τα πλήκτρα, ο χώρος για το touchpad στο κέντρο και εκατέρωθεν οι δύο χώροι για την εναπόθεση των καρπών του χεριού. Θα μπορούν να υπάρχουν και παραλλαγές της μορφής του πληκτρολογίου ανάλογα με τη συσκευή στην οποία εφαρμόζεται η εν λόγω τεχνολογία της Apple.
Δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα εάν αυτή η τεχνολογία θα βρει τελικά εφαρμογή σε κάποιο από τα εμπορικά προϊόντα της Apple, το σίγουρο είναι ότι κάτι τέτοιο θα άλλαζε ριζικά τις φορητές μας συσκευές.

[via]