|

O Thunderbird βάρος για την Mozilla



Η εκτελεστική διευθύντρια της Mozilla -Mitchell Baker- ανακοίνωσε πως αυτή (η Mozilla), θα ήθελε να διακόψει την υποστήριξη του Thunderbird email client, χαρακτηρίζοντας την συνεχιζόμενη συντήρηση του σαν βάρος στο πιο σημαντικό που είναι η εργασία στην ανάπτυξη του Firefox.



"Many inside of Mozilla, including an overwhelming majority of our leadership, feel the need to be laser-focused on activities like Firefox that can have an industry-wide impact," Baker writes.

"With all due respect to Thunderbird and the Thunderbird community, we have been clear for years that we do not view Thunderbird as having this sort of potential."

Ο Thunderbird μοιράζεται την ίδια rendering μηχανή και άλλη τεχνολογία με τον Firefox και η "εγκατάλειψη" του δεν θα γίνει άμεσα και θα συνεχίσει να ισχύει ο τρέχων κύκλος συντήρησης του. Σύμφωνα με την Baker σκοπός τους είναι να βρουν το νομικά και οικονομικά "σωστό" σπίτι για τον Thunderbird, και στην συνέχεια να γίνει ο διαχωρισμός του project από ότι έχει σχέση με τον Firefox και την τεχνολογία του.


[via]