|

Πώς απενεργοποιείται το Acceptable Ads –οι εναλλακτικές


















Όπως είναι γνωστό, το Extension AdBlock για τον Google Chrome πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή. Παράλληλα, προσχωρεί στο Acceptable Ads program το οποίο έχει δημιουργηθεί από το Adblock Plus. H μη υιοθέτηση του Acceptable Ads program από το AdBlock ήταν μία από τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις δύο λύσεις για το "κόψιμο" των διαφημίσεων.
Και πράγματι, είναι κάπως περίεργο να έχεις έσοδα ως εταιρεία επιτρέποντας σε κάποιους να διαφημιστούν...
Οι εξαιρέσεις του Acceptable Ads program αναμένεται να ενσωματωθούν στο πεδίο Acceptable Ads του AdBlock for Chrome που υπάρχει ήδη. Πηγαίνοντας στα Options και κάνοντας un-check στο πεδίο Allow some non-intrusive advertising, στην ουσία λέτε στο AdBlock να μπλοκάρει όλες τις διαφημίσεις, χωρίς εξαιρέσεις.


Αξίζει πάντως να αναφέρουμε ότι, κατά την απεγκατάσταση του AdBlock ο πρώτος λόγος που ερωτάται κανείς είναι αν αιτία είναι το Acceptable Ads program.

Η πρώτη απο τις ερωτήσεις διερεύνησης για την απεγκατάσταση του AdBlock είναι σχετικη με το Acceptable Ads program.

Οι εναλλακτικές του AdBlock

Όπως μπορείτε να δείτε εύκολα με μία αναζήτηση στα Extensions για τον Google Chrome υπάρχουν δεκάδες εναλλακτικές. Μία που ίσως αξίζει να εξετάσετε είναι το uBlock Origin, το οποίο διακρίνεται για την υψηλή παραμετροποίηση που προσφέρει, δεν φαίνεται να είναι βαρύ και μπλοκάρει διαφημίσεις στα social media, όπως στο Facebook και στο YouTube.
Σε κάθε περίπτωση, μην αμελείτε, μέσω των δικών σας whitelist, να επιτρέπετε να προβάλλονται διαφημίσεις από τα αγαπημένα σας websites για να τα στηρίζετε.
uBlock Origin


[via]