|

Πόση RAM έχουν τα iPhone 6s και iPad Pro;

H Apple δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών της. Αντίθετα, περιορίζεται σε στοιχεία κατά πόσο πιο γρήγορος είναι ο νέος επεξεργαστής από τον παλαιότερο. Αυτό ισχύει και για τις νέες της συσκευές που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, τα iPhone 6s, iPhone 6s Plus και το iPad Pro.
Δεν θα αδικήσουμε την Apple για την επιλογή της αυτή. Πολλοί είναι οι χρήστες που δεν δίνουν σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής που πρόκειται να αγοράσουν – ή αντίθετα τα υπερεκτιμούν – και αρκούνται στην συνέχεια να διαπιστώσουν ότι δεν τρέχουν πολλές εφαρμογές μαζί, δεν αρκεί ο χώρος να κάνουν λήψη video, κοκ.
Από τη στιγμή που η Apple δεν δίνει specs για τα SoC που χρησιμοποιεί, ο τρόπος για να μάθουμε περισσότερα είναι το software. O iOS developer Hamza Sood ανακάλυψε μέσω του Xcode ότι το iPhone 6s έχει 2GB RAM. Tο iPad Pro έχει 4GB RAM προκειμένου να έχει καλύτερες επιδόσεις στο multitasking και να τρέχει τις βαρύτερες εφαρμογές για τις οποίες προορίζεται.
2GB RAM έχει το περυσινό iPad Air 2 και, όση και το φετινό iPad mini 4, σύμφωνα με τον Sood.
[via]