|

H Microsoft εφαρμόζει την πολιτική απορρήτου των Windows 10 και στα Windows 7














Δεν είναι περίεργο, αλλά μάλλον αναμενόμενο, ότι κάθε φορά που ένα νέο λειτουργικό σύστημα γίνεται διαθέσιμο να ξεκινά η συζήτηση για την πολιτική απορρήτου που χρησιμοποιεί. Το ίδιο έχει συμβεί και με τα Windows 10, με αποτέλεσμα πολλοί να θέλουν να παραμείνουν στα Windows 7 και Windows 8 προκειμένου να διαφυλάξουν, όσο γίνεται, την ιδιωτικότητα τους.
Θα πρέπει όμως να το ξανασκεφτούν:
O λόγος είναι τέσσερα KB update στα Windows 7 και Windows 8, τα οποία περιγράφονται ως “Update for customer experience and diagnostic telemetry”.
Τα update αυτά είναι τα KB 3068708, KB 3022345, KB 3075249 και KB 3080149.
Στο ExtremeTech αναφέρουν ότι τα update αυτά συνδέονται στα vortex-win.data.microsoft.com και settings-win.data.microsoft.com και είναι πιθανό – οι απόψεις διίστανται επί του θέματος – ότι δεν μπορούν να μπλοκαριστούν από software Firewall.
Κατά μία άλλη άποψη, που είναι μάλλον η επικρατέστερη, το μπλοκάρισμα να μπορεί να γίνει από το Firewall, αλλά εξαρτάται και από ρυθμίσεις του OS, αναφέρει το ExtremeTech.
Τα παραπάνω updates μπορούν να αφαιρεθούν στα Windows 7 μέσω του Control Panel στα Installed Updates [Control Panel\All Control Panel Items\Windows Update\View update history].

[via]