|

H Cortana στη θέση του Google Now

cortana

Ένα πακέτο αναβάθμισης είναι αρκετό για να φέρει την Cortana στη θέση του Google Now, στις συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android.
Όλα δείχνουν ότι μεταξύ των ψηφιακών βοηθών υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, με την Microsoft να θέλει να βάλει την Cortana σε όσο γίνεται περισσότερες συσκευές, άσχετα από το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν. Τα όσα μπορεί να κάνει η Cortana στο Android θα είναι όμοια με όσα εκτελεί στα Windows Phones, ενώ ο ανοιχτός χαρακτήρας του Android επιτρέπει σε όσους προτιμούν την Cortana από το Google Now, να τη θέσουν ως το default ψηφιακό βοηθό στη συσκευή τους.
Έτσι, με το σταθερό πάτημα του Home Button θα ενεργοποιείται η Cortana και όχι το Google Now. Εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη η εντολή “Hey Cortana” στο Android, σύμφωνα με το Verge, το οποίο τονίζει ότι ο βασικός στόχος της Microsoft είναι να κάνει πολλούς χρήστες να πειραματιστούν με τον ψηφιακό βοηθό που έχει δημιουργήσει. Προκειμένου να εγκαταστήσει κανείς την Cortana σε ένα μοντέλο με Android λειτουργικό, αρκεί να κάνει εγγραφή σε μια διαδικασία signup.
Αργότερα, θα γίνει και το επίσημο λανσάρισμα των εφαρμογών της Cortana τόσο για τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Android όσο και σε εκείνα με λειτουργικό iOS.
[via]