|

Σε 1,49 δισ. ανήλθαν οι χρήστες του Facebook το β’ τρίμηνο του 2015


 
facebook-2

Σύμφωνα με στοιχεία, που δημοσιοποίησε η Facebook για το β’ τρίμηνο του 2015, οι χρήστες που μπαίνουν στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης τουλάχιστον μία φορά τον μήνα ανήλθαν τον Ιούνιο σε 1,49 δισ.
Επιπλέον, από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο αριθμός των ενεργών μηνιαίων χρηστών αυξήθηκε κατά 13% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα (τον Μάρτιο του 2015). Μάλιστα, εξ αυτών, περίπου, τα δύο τρίτα (968 εκατ. ή ποσοστό 65% του συνόλου) κάνουν καθημερινή χρήση, αριθμός ενισχυμένος κατά 17% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Το Facebook πρόσθεσε περίπου 32 εκατ. καθημερινούς χρήστες και 49 εκατ. σε μηνιαία βάση, στη διάρκεια του β’ τριμήνου της τρέχουσας χρήσης. Επιπλέον, οι μηνιαίοι χρήστες της υπηρεσίες WhatsApp ανέρχονται πλέον σε 800 εκατ., ο αριθμός των ανθρώπων, που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του Instagram σε μηνιαία βάση φτάνει τα 300 εκατ., ενώ περίπου 700 εκατ. μηνιαίοι χρήστες χρησιμοποιούν το Messenger.

Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνεται διαρκώς και ο αριθμός των χρηστών, που επιλέγουν να συνδεθούν Facebook από φορητές συσκευές. Συγκεκριμένα, τόσο ο χρόνος χρήσης μέσω smartphone, όσο χρήστες που συνδέονται ακόμη και εν κινήσει, έχουν φθάσει τα 1,31 δισ. (αύξηση 23% έναντι του 2014).

Ως αποτέλεσμα, το mobile εξακολουθεί να καταλαμβάνει κομβική θέση στις προτεραιότητες της ιστοσελίδας, καθώς, ήδη, συμμετέχει δυναμικά στα διαφημιστικά έσοδα της εταιρείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το mobile αντιπροσωπεύει, πλέον, το 76% των εσόδων του Facebook από διαφημίσεις, δημιουργώντας έσοδα 2,9 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 75% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Στην Ελλάδα, το Facebook είναι το κοινωνικό δίκτυο με τους περισσότερους χρήστες, καθώς το ποσοστό όσων διαθέτουν λογαριασμό στην ιστοσελίδα ανήλθε, το β’ τρίμηνο του 2015, σε 50,1%.

[via]