|

O πρώτος SSD των 2 ΤΒ από την Samsung

samsungdrives
H Samsung παρουσιάζει για πρώτη φορά έναν δίσκο Solid State Drive με συνολική χωρητικότητα 2 TB, επεκτείνοντας τις δυνατότητες ενός μέσου PC. 

O SSD της Samsung ανήκει στις οικογένειες 850 Evo και 850 Pro και υπολογίζεται ότι διπλασιάζει τις μέχρι τώρα διαθέσιμες χωρητικότητες των δίσκων SSD που κυκλοφορούσαν στο εμπόριο. Στην πρώτη φάση εμπορικής διάθεσης του νέου δίσκου της Samsung, η ενδεικτική τιμή του μοντέλου 850 Pro στις ΗΠΑ θα είναι 800 δολάρια, ενώ η ενδεικτική τιμή του δίσκου SSD των 2 TB στην οικογένεια 850 Evo θα είναι 1000 δολάρια.

Μπορεί τα SSD της Samsung με τη χωρητικότητα των 2 TB να μην είναι τα πρώτα που εμφανίζονται στην αγορά, αλλά είναι σίγουρα τα πρώτα που δεν απευθύνονται σε data centers και μπορούν να τα αποκτήσουν οι απλοί καταναλωτές που θέλουν να αναβαθμίσουν το σύστημά τους. Τα νέα μοντέλα της Samsung χρησιμοποιούν το ίδιο πλαίσιο 2,5 ιντσών και πάχους 7 χιλιοστών με τους άλλους SSD της εταιρείας.

Κάθε drive περιλαμβάνει 32 layers NAND μνήμης των 128 GB, ενώ η Samsung προσφέρει εγγύηση καλής λειτουργίας των δίσκων για 10 χρόνια στο μοντέλο 850 Pro και 5 χρόνια στο μοντέλο 850 Evo, υποσχόμενη, εκτός από υψηλή αξιοπιστία και εξαιρετική απόδοση της μονάδας κάτω από όλες τις συνθήκες χρήσης σε ένα Setup.

[via]