|

iOS 8.3 και Jailbreak: Οι τελευταίες εξελίξεις


iOS 8.3 Jailbreak
Όπως φαίνεται έφτασε η ώρα για όλους αυτούς που έχουν ξεμείνει περιμένοντας το Jailbreak, σε νεότερο iOS από το 8.1.2.
Αυτό προκύπτει απο τη χθεσινή παρουσίαση της Pangu Team στη MOSEC της Σανγκάης -κάτι παρόμοιο με το HITB- μιας και τα δύο έχουν να κάνουν με την ασφάλεια δικτύων. Πέρα λοιπόν από την όλη παρουσίαση σχετικά με την εύρεση bootrom exploits, το ρεζουμέ βρίσκεται στο κλείσιμο της παρουσίασης όταν και υπήρξε demo παρουσίαση με το Jailbreak του iOS 8.3 να είναι έτοιμο για επίσημη διάθεση.
Τι σημαίνουν πρακτικά όλα αυτά;
Τη Δευτέρα έχουμε και επίσημα το καθιερωμένο WWDC με τη παρουσίαση του iOS 9 και (πιθανή) διάθεση του iOS 8.4 προς το κοινό. Και εκεί είναι το κλειδί για το release από την ομάδα των Κινέζων. Εφόσον το iOS 8.4 “πατσάρει” exploits, τότε το jailbreak tool θα υποστηρίζει μέχρι και το iOS 8.3. Χρόνος για μετάβαση εκεί για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει αρκετός, συνεπώς καμιά βιασύνη από κανέναν.
Όσον αφορά τώρα την εναλλακτική που ακούει στο όνομα TaiG, δεν υπάρχει κάποιο πλάνο για Jailbreak Tool πριν τη διάθεση του iOS 9 σύμφωνα πάντα με τον Ray Xie, μέλος της TaiG Team:
We currently haven’t any plans to release a jailbreak prior to iOS 9; however, if there is any change we would like to let you know immediately as we hope to develop a constant relationship with you and your website.
Αφήστε το σχόλιο σας στο forum