|

Google Maps: Σύντομα με δυνατότητες offline πλοήγησης

 
 
Κατά τη διάρκεια του Google I/O 2015 είχαμε και άλλες σχετικές το iOS ειδήσεις, εκτός από την παρουσίαση του Google Photos για το οποίο αναφερθήκαμε εδώ:
Τα Google Maps σύντομα θα αποκτήσουν πλήρεις δυνατότητες offline πλοήγησης, turn-by-turn καθοδήγησης με φωνητικές οδηγίες αλλά και υποστήριξη offline αναζητήσεων! Οι χρήστες θα μπορούν να σώσουν τοπικά στη συσκευή τους τους χάρτες που τους ενδιαφέρουν και στη συνέχεια να τους χρησιμοποιήσουν πλήρως χωρίς να είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Tip: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τώρα την αποθήκευση χαρτών για offline χρήση στο Google Maps, με περιορισμένες όμως δυνατότητες:
[…] θα πρέπει να κάνετε zoom στην περιοχή του χάρτη που θέλετε, να πληκτρολογήσετε στην μπάρα αναζήτησης τη φράση “OK maps” και να πατήσετε Search.
Στη συνέχεια, εφόσον έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες σωστά, θα εμφανιστεί το εικονίδιο του Google Maps, όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα, ενημερώνοντάς σας για την διαδικασία αποθήκευσης του χάρτη. Όταν ολοκληρωθεί θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χάρτη αυτόν ακόμα και χωρίς σύνδεση στο Internet.
Θα βρείτε το Google Maps για iPhone δωρεάν στο App Store
[iTunes link]
Η διάθεση των νέων offline χαρακτηριστικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους… ελπίζουμε ταυτόχρονα και στην iOS εφαρμογή.
[via]