|

Το EZTV έπεσε σε χέρια κερδοσκόπων;


Tο EZTV είναι ένα από τα γνωστά torrent sites, με πλούσιο υλικό από τηλεοπτικές σειρές, το οποίο όμως έπεσε θύμα επιθετικής κατάληψης και απάτης.
Πιο αναλυτικά, για κάποιον "περίεργο λόγο", ο Ιταλός καταχωρητής αποφάσισε να πουλήσει το domain name του site [eztv.it], με αποτέλεσμα να αγοραστεί έναντι χιλιάδων ευρώ από ένα κερδοσκοπικό γκρουπ αγνώστων στοιχείων, δίνοντας πλαστά στοιχεία.
Σύμφωνα με το TorrentFreak, όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιταλός καταχωρητής του domain δεν είχε τις απαραίτητες WHOIS πληροφορίες για το domain και το έβαλε προς πώληση.
Οι "καταληψίες" του domain κινήθηκαν έξυπνα και καταχώρησαν το eztv.ch για να λειτουργήσει αυτό ως βασικό domain, και στη συνέχεια αγόρασαν και το eztv.it, ενώ προηγουμένως είχαν δημιουργήσει την εταιρεία EZCloud. Με το όνομα αυτό η ιδιοκτήτρια εταιρεία NovaKing είχε αγοράσει το eztv.it πριν αλλάξει το όνομά της σε NovaKing.
Η κατάσταση είναι μπερδεμένη, αλλά σημασία έχει ότι το EZTV άλλαξε ιδιοκτήτη, χωρίς να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει.
Ήδη μεγάλα torrent sites όπως είναι το The Pirate Bay, προτρέπουν τους χρήστες να μην κατεβάσουν torrents από το site τους αν έχουν προστεθεί από το eztv.ch, ενώ απενεργοποίησαν το λογαριασμό EZTV από το site τους.
Η απανταχού torrent κοινότητα συνιστά στον κόσμο να αποφεύγει να ασχοληθεί ξανά με το EZTV και να περιμένει την επόμενη κίνηση της NovaKing σε ένα νέο domain name.

[via]