|

Διέρρευσαν τα πρώτα τέσσερα επεισόδια της πέμπτης σεζόν του Game of Thrones


Μπορεί εκατομμύρια fan της σειράς κατά καιρούς να κατέβαζαν παράνομα μέσω torrents τα επεισόδια, όμως αυτή τη φορά, η διαδικτυακή πειρατεία πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Έτσι, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του πολυαναμενόμενου πέμπτου κύκλου διέρρευσαν και, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, έπειτα από μια τέτοια εξέλιξη, επικράτησε πανικός στο Διαδίκτυο, καθώς εκατομμύρια φανατικοί της σειράς έσπευσαν να τα «κατεβάσουν».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Mashable, τα τέσσερα επεισόδια φαίνονται να προέρχονται από ειδική screener έκδοση που απεστάλη σε reviewers/κριτικούς, πριν την επίσημη προβολή του πρώτου επεισοδίου του 5ου κύκλου της σειράς-φαινόμενο.

Τα επεισόδια που διέρρευσαν είναι σε 480p, που ισοδυναμεί με την ποιότητα της τυπικής τηλεόρασης, ενώ φέρουν και θολό υδατογράφημα (watermark). Η σειρά προβάλλεται συνήθως σε 720p ή 1080p μέσω HBO.

Μόλις μία εβδομάδα πριν, ο υπεύθυνος παραγωγός για το post-production στάδιο του Game of Thrones έλεγε στην Denver Post πως ανησυχούσε για πιθανές διαρροές στο Διαδίκτυο.
«Το cast τριγυρνάει σε όλο τον κόσμο, στέλνονται αρχεία μπρος και πίσω» είπε. «Οι καλλιτέχνες δουλεύουν σε σπίτια ειδικών εφέ σε όλο τον κόσμο. Τα αρχεία είναι υδατογραφημένα και οι editors πρέπει να επιβεβαιώσουν γραπτώς πως τα έχουν διαγράψει».

Η σειρά είχε ξαναπέσει «θύμα» διαρροών φέτος τον Ιανουάριο, όταν ένα κινητό «έπιασε» το trailer της πρεμιέρας και διαδόθηκε στο Διαδίκτυο, μετά τις προβολές των δύο τελευταίων επεισοδίων της τέταρτης σεζόν και του νέου trailer σε IMAX κινηματογράφους. Λίγο μετά, το HBO κυκλοφόρησε την επίσημη έκδοση.

Ο φερόμενος ως υπαίτιος της διαρροής επισήμανε σε ένα ιδιωτικό torrent tracker πως το τέταρτο επεισόδιο θα είναι και το τελευταίο ανέβασμα, ενώ «απείλησε» ότι μπορεί να έρθουν περισσότερα («Leaks are comming?»)
[via]