|

Η Nintendo ξεκίνησε τα BANs



Αν χρησιμοποιείτε κάποιο flashcart όπως την Gateway ή Sky3Ds στο Nintendo 3Ds σας για να παίζετε πειρατικά παιχνίδια (roms) και συνδέεστε online σίγουρα κάποια στιγμή θα βρεθείτε αντιμέτωποι με το παρακάτω μήνυμα:
"Error Code 002-0102"!!

Δυστυχώς για εσάς η κονσόλα σας ή και ο λογαριασμός σας έχει αποκλειστεί από τις υπηρεσίες online gaming της Nintendo μιας και η Nintendo αποφάσισε να καταπολεμήσει το γεγονός ότι πολλοί χρήστες χρησιμοποιώντας πειρατικές εκδοχές των παιχνιδιών της μπορούσαν να δημιουργήσουν χάος στα leaderboards αλλά και στις συνεδρίες των διαδικτυακών παιχνιδιών.

Το BAN δεν γνωρίζουμε ακόμα αν είναι μόνιμο ή προσωρινό μιας και αρκετοί χρήστες έλαβαν άρση του αποκλεισμού μερικές ημέρες αργότερα.

Όσοι από εσάς λάβετε το μήνυμα "Error Code 002-0102", δεν θα μπορείτε να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια αλλά θα έχετε πλήρη πρόσβαση στις υπόλοιπες online υπηρεσίες που προσφέρει η Nintendo, όπως για παράδειγμα θα μπορείτε να αγοράζετε παιχνίδια από το eshop της Nintendo ή να στέλνετε μηνύματα.

Ο τρόπος με τον οποίο η Nintendo εντοπίζει τις πειρατικές εκδόσεις είναι πλέον γνωστός καθώς κάθε παιχνίδι διαθέτει ένα μοναδικό header και συνεπώς όσοι τρέχουν την ίδια πειρατική έκδοση έχουν το ίδιο header και αποκλείονται αυτόματα από το σύστημα μόλις εντοπιστούν. Οπότε αν χρησιμοποιείτε τα δικά σας αντίγραφα τα οποία έχετε κάνει backup από δικές σας cartridges παιχνιδιών δεν διατρέχετε κανέναν κίνδυνο.

[via]