|

Vivaldi o νέος browser που ήρθε για να μείνει




vivaldi-browser-2

Ο Vivaldi, ο νέος web browser, που έχει δημιουργηθεί από τον συνιδρυτή του Opera, έχει γίνει download περί τις 500.000 φορές, κατά τις πρώτες δέκα ημέρες λειτουργίας του, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο browser Vivaldi ανακοινώθηκε μόλις στις 27 Ιανουαρίου και προορίζεται για χρήση σε desktop και laptop υπολογιστές απευθυνόμενος σε χρήστες που αναζητούν δυνατότητα ταχέων κλήσεων, εξατομικευμένων σημειώσεων και σελιδοδείκτες που αποτελούνται από μικρά screenshots.

Όπως ανέφερε στο Reuters ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Jon von Tetzchner: «πρόκειται για έναν πολύ υψηλό αριθμό downloads, ειδικά εάν αναλογιστούμε ότι πρόκειται ακόμη για την έκδοση technical preview του browser».

Παράλληλα, ο ίδιος ο von Tetzchner εξέφρασε την πεποίθηση ότι χρειάζεται μόλις «μερικά εκατομμύρια χρηστών» ώστε ο Vivaldi να γίνει κερδοφόρος και να μπορέσει να ανταγωνιστεί επάξια τους υπόλοιπους καταξιωμένους browsers (Google Chrome, Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox, Apple Safari και Opera).

Προς το παρόν ο Vivaldi είναι διαθέσιμος για υπολογιστές με λειτουργικά συστήματα Windows, Mac και Linux, ενώ στα σχέδια των δημιουργών του είναι και το λανσάρισμα δύο ακόμη εκδόσεων για χρήση σε smartphones και tablets.

[via]