|

COSMOTE: Κάλυψη 4G στο 70% του πληθυσμού της Ελλάδας



Δελτίο Τύπου:

Διαθέσιμο στο 70% του πληθυσμού της χώρας είναι πλέον το δίκτυο 4G της COSMOTE, καθώς η εταιρεία πέτυχε το δύσκολο στόχο που είχε θέσει για πληθυσμιακή κάλυψη 70% εντός του 2014. Το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό ( Βάσει δημοσιευμένων στοιχείων κάλυψης 4G στα επίσημα sites των παρόχων κινητής τηλεφωνίας.), καθώς καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Ο Γενικός Διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Θέτοντας το στόχο για 70% πληθυσμιακή κάλυψη 4G μέσα στο 2014, γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να επιδοθούμε σε έναν αγώνα δρόμου για να τον πετύχουμε. Σήμερα, είμαι υπερήφανος που οι “δρομείς” της COSMOTE, οι τεχνικοί μας και οι άνθρωποι του δικτύου, ολοκλήρωσαν αυτόν τον αγώνα με επιτυχία, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο 4G της εταιρείας είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη, και με απόσταση από τον ανταγωνισμό. Θα συνεχίσουμε, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δέσμευση, να αναβαθμίζουμε την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες μας».

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ στις οποίες προχώρησε, πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE, για ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 300Mbps. Η εταιρεία αναβαθμίζει περαιτέρω το προηγμένο 4G δίκτυό της σε 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, αξιοποιώντας τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz. Η COSMOTE εκτιμά ότι θα διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες 4G στο www.cosmote.gr.