|

WinUSB: Δημιουργήστε εκκιννήσιμα usb-sticks των Windows από το Linux


To WinUSB, είναι ένα ανοιχτού κώδικα λογισμικό που επιτρέπει την δημιουργία του δικού σας προγράμματος εγκατάστασης των Windows, σε ένα usb-stick από μια εικόνα ISO ή ένα DVD τους, μέσα από το Linux, για τα Windows Vista, 7, 8 και Windows PE. Το λογισμικό είναι πολύ ελαφρύ και πανεύκολο στην χρήση, διαθέτει ένα πολύ απλό γραφικό περιβάλλον, μα και χρήση από την γραμμή εντολών για τους πιο έμπειρους.

Εγκατάσταση του WinUSB

Σε Ubuntu, Mint και παράγωγες διανομές, μπορείτε να το εγκαταστήσετε μέσω του αποθετηρίου του, δίνοντας μια-μια, τις ακόλουθες εντολές στο τερματικό/κονσόλα σας:
 
sudo add-apt-repository -r ppa:colingille/freshlight
sudoapt-get update
sudo apt-get install winusb

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το έτοιμο deb πακέτο του και διπλό κλικ επάνω του, μόλις κατεβεί, ώστε να ξεκινήσει η εγκατάσταση: [DOWNLOAD]
(πατήστε το View package details, επάνω δεξιά και στη συνέχεια επιλέξτε το winnusb προς το τέλος της σελίδας, ανάλογα την έκδοση που έχετε).

Όμως για Ubuntu 14.04, και 14.10 και παράγωγες διανομές, δεν διαθέτει αποθετήριο, μα μπορείτε στα γρήγορα να το εγκαταστήσετε δίνοντας μια-μια, τις ακόλουθες εντολές στο τερματικό/κονσόλα σας:

-Για 64b συστήματα:
wget https://launchpad.net/~colingille/+archive/freshlight/+files/winusb_1.0.11+saucy1_amd64.deb
sudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1*
sudo apt-get install -f
-Για 32b συστήματα:
wget https://launchpad.net/~colingille/+archive/freshlight/+files/winusb_1.0.11+saucy1_i386.deb
sudo dpkg -i winusb_1.0.11+saucy1*
sudo apt-get install -f
Μετά την εγκατάσταση, θα το βρείτε στο μενού σας.

Βασική χρήση του WinUSB

Τοποθετήστε το USB-stick, επιλέξτε την εικόνα (iso)των Windows είτε το ISO ή από CD/DVD και κάντε κλικ στο κουμπί Εγκατάσταση (Install).


Μόλις τελειώσει, αφαιρέστε το usb-stick και εγκαταστήστε στον υπολογιστή που τα χρειαζόσαστε τα Windows σαν αρχοντόπουλο.
>>> Η ιστοσελίδα του WinUSB.

[via]