|

[How to] Πώς θα κάνετε συντομεύσεις εικονιδίων στην επιφάνεια εργασίας στο Ubuntu 14.10


Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε shortcut icons των εφαρμογών σας στο Ubuntu 14.10 default Unity Desktop.

Πλέον ελέω ενός θέματος με τα permissions, δεν είναι δυνατόν το drag and drop από το Unity Dash στο Desktop, με αποτέλεσμα να παίρνετε το παρακάτω μήνυμα λάθους όταν το προσπαθείτε:


Έτσι λοιπόν εάν θέλετε μπορείτε να επιτύχετε το παραπάνω, κάνοντας απλά και μόνο μια αντιγραφή επικολληση του application shortcut από το: /usr/share/applications directory στο desktop σας.

1.) Ανοίξτε τον Nautilus File browser και πηγαίνετε μέσα από το Computer στο / usr / share / applications.


 

2.) Διαλέξτε το εικονίδιο της εφαρμογης που θέλετε να κάνετε συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας σας πατώντας Ctrl+C. Μεταφερθείτε στο Desktop σας και, πατώντας σε μια κενή επιφάνειά του, πατήστε Ctrl+V για να κάνετε επικόλληση το εικονίδιο. Προσοχή: το απλό drag and drop δεν δουλεύει .


 

Υπενθυμίζεται ότι όσοι θέλετε να εμφανίσετε τα εικονίδια των Home, Network, Trash, και Devices στην επιφάνεια εργασίας σας, απλά εγκαταστήστε και ανοίξτε το Unity Tweak Tool (θα το βρείτε στο Ubuntu Software Center) και μέσα από το μενού Desktop Icons ενεργοποιήστε τα εικονίδια της αρεσκείας σας.