|

Cosmote: Πιλοτικές δοκιμές δικτύου 4G+




Δελτίο Τύπου:
Σε πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ προχωρά, πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE, για ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 300Mbps.

Πρωτοπορώντας για άλλη μία φορά, η COSMOTE αξιοποιεί τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz και αναβαθμίζει περαιτέρω το προηγμένο 4G δίκτυό της σε 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced. Κατά τις σχετικές δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο, έχουν ήδη επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 250 Mbps στη λήψη. Παράλληλα, θα αξιολογηθεί η επίδοση του δικτύου 4G+ σε πραγματικές συνθήκες και η διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών (2G, 3G, 4G), με πιλοτικές δοκιμές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με την πλήρη αξιοποίηση του φάσματος που έχει στη διάθεσή της, η COSMOTE εκτιμά ότι θα μπορέσει να διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες της.

Τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου 4G της COSMOTE είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες του φετινού συνεδρίου InfoCom World, καθώς σε πιλοτική επίδειξη στο περίπτερό της η εταιρεία πέτυχε, για πρώτη φορά, ταχύτητες πάνω από 200 Mbps, μέσω της τεχνολογίας Carrier Aggregation. Με τις ταχύτητες αυτές, μία ταινία των 4GB κατεβαίνει σε λιγότερο από 3 λεπτά, ενώ περισσότερα από 150 τραγούδια των 8MB μπορούν να κατέβουν σε λιγότερο από 1 λεπτό.

Διαθέσιμο ήδη σε περισσότερο από το 65% του πληθυσμού της χώρας, το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι το Νο1 δίκτυο σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό1. Στόχος της εταιρείας είναι να αυξήσει περαιτέρω την πληθυσμιακή κάλυψη σε 70% έως το τέλος του έτους.

Η COSMOTE επενδύει σταθερά στην αναβάθμιση του τηλεπικοινωνιακού της δικτύου και των υπηρεσιών που προσφέρει και συνεχίζει να ενισχύει τις ταχύτητες και την κάλυψη του δικτύου της. Η εταιρεία καταγράφει συνεχείς πρωτιές στην αγορά, επιβεβαιώνοντας ότι προτεραιότητά της είναι να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους πελάτες της.