|

Δείτε ποια ημέρα να κλείσετε φτηνό αεροπορικό εισιτήριο


Πολλοί είναι οι ταξιδιώτες που αναρωτιούνται για το ποια είναι η καλύτερη ημέρα για να κλείσουν θέση σε αεροπορική πτήση. Πότε, δηλαδή, είναι περισσότερο συμφέρον γι' αυτούς να κάνουν την κράτηση του εισιτηρίου τους, βρίσκοντάς το στη φθηνότερη τιμή που θα μπορούσαν.

Η αλήθεια είναι πως, όντως, υπάρχουν συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας που οι αεροπορικές συνηθίζουν να βάζουν μεγαλύτερες προσφορές. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον αριθμό των «χτυπημάτων» της αναζήτησης αεροπορικού εισιτηρίου. Ωστόσο, οι αιτίες γι' αυτό εξαρτώνται και από τον τύπο της πτήσης.

Συγκεκριμένα, μέχρι και πριν από λίγο καιρό, μια καλή ημέρα για να κάνει κάποιος την κράτησή του εθεωρείτο η Τρίτη. Ωστόσο, νέα έρευνα έδειξε, σύμφωνα με την ισπανική El Μundo, πως εξίσου ή ίσως καλύτερη είναι η Κυριακή, και συγκεκριμένα η Κυριακή που είναι 171 ημέρες πριν από την ημερομηνία του ταξιδιού. Οσο για τις Δευτέρες, αυτές δεν ενδείκνυνται, παρά μόνο αν πρόκειται για προσφορές τελευταίας στιγμής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, η Τρίτη εθεωρείτο για πολλά χρόνια η ιδανικότερη ημέρα, καθώς οι εταιρείες μετρούσαν ότι οι χρήστες δεν έψαχναν και πολύ για θέσεις. Ωστόσο, όταν άρχισε η «είδηση» να διαδίδεται, τότε η Τρίτη άρχισε να παίρνει τα... πάνω της. Ετσι, όπως κατέδειξε η έρευνα της  Airlines Reporting Corporation που εξέτασε συνολικά 130 εκατομμύρια εισιτήρια αξίας 94 δισ. δολαρίων για το διάστημα Ιανουάριος 2013-Ιούλιος 2014, η Κυριακή γίνεται η πλέον ιδανική.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα κατέδειξαν και κάτι άλλο: πως στην τιμή δεν παίζει ρόλο σχεδόν καθόλου ο προορισμός, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά.

Επιστρέφοντας, όμως, στα δεδομένα των ημερομηνιών, μετά την Κυριακή, η Τρίτη παραμένει μια καλή ημέρα για κράτηση αεροπορικού εισιτηρίου, καθώς τότε είναι που οι αεροπορικές εταιρείες λανσάρουν για πρώτη φορά μέσα στην εβδομάδα τις μεγάλες προσφορές, οι οποίες μπορεί να έχουν διάρκεια το πολύ μέχρι την Τετάρτη.

Ακολουθούν η Πέμπτη και η Παρασκευή, ενώ η Δευτέρα
παραμένει μακράν η πιο ασύμφορη επιλογή.

Αλλο οι εγχώριες και άλλο οι διεθνείς πτήσεις
Επιπλέον, η ανάλυση των στοιχείων έδειξε ότι ο χρόνος που πρέπει να αγοραστεί ένα αεροπορικό εισιτήριο εξαρτάται και από τον τύπο της πτήσης.

Αν, για παράδειγμα, πρόκειται για πτήση εσωτερικού, καλό είναι η κράτηση να γίνεται περίπου 8 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση, ενώ αν πρόκειται για πτήση εξωτερικού, τότε ο αριθμός τους ανεβαίνει στις 24, καθώς μιλάμε για έως και 27% χαμηλότερη τιμή.

Τέλος, δεν θα πρέπει ποτέ να παραλείπεται και η επιλογή της τελευταίας στιγμής, οπότε και γίνονται μεγάλες προσφορές.

[via]