|

Το Facebook βοηθά για καλύτερες ρυθμίσεις απορρήτου

 

Το Facebook γνωρίζοντας ότι τα περισσότερα μέλη του δεν ελέγχουν συχνά σε ποιους εμφανίζονται οι δημοσιεύσεις τους και οι αποθηκευμένες πληροφορίες, προσπαθεί να τους βοηθήσει.

Η νέα λειτουργία του κοινωνικού δικτύου με την ονομασία Privacy Checkup, αναμένεται να εμφανιστεί στην αρχική σελίδα όλων των χρηστών ένα πλαίσιο με τρία βήματα και τον μπλε δεινόσαυρο, τη μασκότ ασφαλείας του Facebook.

Στο πρώτο βήμα, τα μέλη καλούνται να επιλέξουν ή να επιβεβαιώσουν το κοινό στο οποίο θα δημοσιεύουν μελλοντικά (Public, Friends, More Options).

Στο δεύτερο βήμα, γίνεται πάλι έλεγχος του κοινού, αυτή τη φορά για κάθε μία από τις Facebook εφαρμογές τις οποίες χρησιμοποιούν οι χρήστες.

Τέλος, στο τρίτο βήμα οι χρήστες καλούνται να ρυθμίσουν/επιβεβαιώσουν το κοινό για τις προσωπικές πληροφορίες του προφίλ τους.




Όσοι χρήστες αγνοήσουν το πλαίσιο και δεν ακολουθήσουν τη διαδικασία, αλλά και όσοι την ολοκλήρωσαν, μπορούν να το ανοίξουν και πάλι, μέσω του εικονιδίου με την κλειδαριά από το μενού στο πάνω δεξί μέρος του Facebook.

[via]