|

DDoS Attack στο Χονγκ Κονγκ με... πολιτικό άρωμα


Σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής ασφαλείας CloudFlare το λαϊκό κίνημα Occupy Central του Χονγκ Κονγκ που έχει ως στόχο να φέρει καθολική ψηφοφορία στη χώρα, δέχεται σφοδρή ηλεκτρονική επίθεση τύπου DDoS.

Το πολιτικό σύστημα στο Χονγκ Κονγκ προβλέπει πως η κυβέρνηση της Κίνας προτείνει έναν αριθμό υποψηφίων, μεταξύ των οποίων αναδεικνύονται οι κυβερνήτες από την ψηφοφορία μίας επιτροπής 1.200 ατόμων.

Η Κίνα έχει δεσμευθεί να εφαρμόσει απευθείας ψηφοφορία από τους πολίτες για τους υποψηφίους από το 2017, αλλά το Occupy Central αγωνίζεται για την εκλογή και των υποψηφίων.

Στα πλαίσια αυτά διενεργεί ένα ανεπίσημο δημοψήφισμα online.

To website στο οποίο διενεργείται το δημοψήφισμα αντιμετώπισε προβλήματα σταθερότητας μέσα στην εβδομάδα ενώ ακολούθησε μία εκτεταμένη επίθεση τύπου DDoS.

Η επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ξεπερνά σε ρυθμό τα 300 Gbps, γεγονός που την καθιστά από τις σφοδρότερες στην ιστορία.

Ανάλογη ήταν η περσινή επίθεση στον οργανισμό The Spamhaus Project, ενώ στις αρχές της χρονιάς, επίθεση σε servers στην Ευρώπη πλησίασε σε ρυθμό τα 400 Gigabits ανά δευτερόλεπτο και θεωρείται μάλλον η σφοδρότερη στην ιστορία.

Μία τυπική επίθεση τύπου DDoS έχει ρυθμό γύρω στα 50 Gbps.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να δείτε οπτικοποιημένη μία επίθεση DDoS εδώ.
[via]