|

This is the End: Windows XP και Office 2003


Από εχθές 8 Απριλίου η Microsoft σταμάτησε τόσο την υποστήριξη των Windows XP όσο και την υποστήριξη για το Office 2003.
 
Το δημοφιλέστερο λειτουργικό της Microsoft, περνά στην ιστορία, μιας και η εταρία εδωσε εχθές τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας για αυτό, οδηγώντας τους χρήστες στην εγκατάσταση νέου, πιο μοντέρνου και ασφαλέστερου λειτουργικού (?).

Τα πρώτα προβλήματα βέβαια έχουν να κάνουν με την επιλογή της έκδοσης των Windows, μιας και όπως ισχυρίζεται η Microsoft, τα Windows 8 και 8.1 είναι κατάλληλα για νεότερα συστήματα και δεν ενδείκνυται η χρήση τους σε παλαιότερα, όπως είναι τα περισσότερα που "έτρεχαν" Windows XP.

Η καλύτερη λύση για τα παλιά PC είναι η εγκατάσταση των Windows 7 και μάλιστα η Microsoft ενισχύει αυτή την άποψη με ένα online tutorial για ευκολότερη μετάβαση.

Επίσης, με το εργαλείο PCmover Express for Windows XP της Laplink, η μεταφορά αρχείων και ρυθμίσεων από τα XP στο νέο λειτουργικό γίνεται χωρίς προβλήματα.

Βέβαια, για όσους επιθυμούν να παραμείνουν με τα Windows XP, κατί που δεν συστήνουμε, παρακάτω παραθέτουμε μερικές βασικές συμβουλές για στοιχειώδη ασφάλεια.

Καταρχήν, θα πρέπει να έχετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα ασφαλείας το οποίο θα συνεχίσει να λειτουργεί στα Windows XP και να ενημερώνεται κανονικά.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ιnternet browser που σκοπεύετε να  χρησιμοποιήσετε, και γενικά για όλα τα third-party software που τρέχουν στον υπολογιστή σας. Απεγκαταστήστε όλα τα προγράμματα που δε χρησιμοποιείτε και προσπαθήστε να εργάζεστε μόνο με αυτά που είναι λιγότερο ευάλωτα σε ηλεκτρονικούς κινδύνους και επιθέσεις.

Τέλος, το router που χρησιμοποιείτε, είτε είναι ενσύρματο είτε ασύρματο, θα πρέπει να έχει ένα σωστά ρυθμισμένο firewall. Και μην ξεχνάτε να αποφεύγετε να συνδέεστε σε άγνωστα και δημόσια δίκτυα Wi-Fi.

[via]