|

OTE My WiFi: Το δικό σου ασύρματο δίκτυο και στο smartphone σου


Αν και πρόκειται για ένα καθαρά εταιρικό προϊόν, εν’ τούτοις είναι κάτι που δρομολογεί μια νέα εξέλιξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, καθώς θα επιφέρει και τις ανάλογες επιπτώσεις, θετικές και αρνητικές.

Επειδή μπορεί η κάθε εταιρεία να τα παρουσιάζει όλα ρόδινα, μα δεν είναι πάντα έτσι και σιγουρα δεν είναι υποχρεωτικό η εταιρεία που το παρουσιάζει και που θα τύχει μεγάλης προβολής να καινοτομεί ή να παρουσιάζει κάτι άγνωστο. Στην ουσία, έχουμε την πρακτική εφαρμογή από κάτι που αλλού είναι υλοποιήσιμο και μια πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια.
-Ας το πάρουμε από την αρχή και ας δούμε πρώτα την ανακοίνωση του ΟΤΕ, σχετικά με τη νέα υπηρεσία που αρχίζει να προσφέρει:

Τι είναι το ΟΤΕ My WiFi;

Ο ΟΤΕ σε συνεργασία με το παγκόσμιο WiFi δίκτυο της Fon, φέρνει στην Ελλάδα και στους συνδρομητές των προγραμμάτων OTE Double Play, τη δυνατότητα να συνδέονται δωρεάν στο Internet και έξω από το σπίτι τους, χρησιμοποιώντας απλά τη σύνδεσή τους. Με το ΟΤΕ My WiFi δημιουργείται ένα δίκτυο φτιαγμένο από τους ίδιους τους χρήστες, οι οποίοι παρέχουν ένα μικρό μέρος της σύνδεσής τους στο παγκόσμιο δίκτυο των WiFi FonSpots, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε αυτό εντελώς δωρεάν, σε περισσότερα από 12.000.000 σημεία σε όλον τον κόσμο!

Πώς λειτουργεί;

Ο εξοπλισμός που συνοδεύει το OTE Double Play, εκπέμπει 2 διαφορετικά σήματα WiFi:
  • Ένα ιδιωτικό, για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής και μόνο
  • Ένα δημόσιο, προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play
Σου επιτρέπει έτσι, να μοιραστείς με απόλυτη ασφάλεια ένα μικρό μέρος του WiFi σου με άλλους συνδρομητές ΟΤΕ και ταυτόχρονα σου επιτρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο κι εσύ. Όλοι μαζί, δημιουργείτε ένα δίκτυο στο οποίο όποιος συνεισφέρει, συνδέεται δωρεάν στο Internet όταν βρίσκεται εκτός σπιτιού.
Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η ΟΤΕ Double Play σύνδεσή σου στο Internet και ο εξοπλισμός που τη συνοδεύει.

[via]