|

PasswordBox: Διαχειριστής Κωδικών για smartphones και desktops

5
To PasswordBox, είναι ένας εξελιγμένος Password Μanager για Android, iOS. Μπορεί ωστόσο να εγκατασταθεί οπουδήποτε, καθώς συν τ' άλλα διαθέτει και πρόσθετα (addons) για τους Firefox/Chrome/Chromium browsers.

Έχει ένα πολύ ωραίο γραφικό περιβάλλον, όπου ο καθένας εύκολα, για όποια σελιδα επιθυμεί μπορεί να δημιουργήσει και να αποθηκεύσει τους κωδικούς πρόσβασης που έχει, μπορώντας να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτούς από οποιαδήποτε συσκευή και υπολογιστή, ενώ σε περιπτώσεις που χρειάζεται κάποιοι κωδικοί να είναι κοινοί με άλλους ανθρώπους έχει την σχετική επιλογή, όπου μπορείτε να βάλετε τα mail αυτών που επιθυμείτε, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους κωδικούς.
12
43
Είναι μακράν από τις πιο εύχρηστες εφαρμογές του είδους, προφανώς και παρέχει ασφάλεια, μα δεν διευκρινίζει αν και τι κρυπτογράφηση χρησιμοποιεί, συγχρόνως ούτε λίγο - ούτε πολύ ζητάει να εμπιστευτούμε τις υπηρεσίες και τους servers της υπηρεσίας, όπου αποθηκεύονται οι κωδικοί μας. Προφανώς και θα κάνουν καλή δουλειά, ωστόσο ο έλεγχος δεν βρίσκεται στα χέρια μας.

Η εφαρμογή παρ' ολ' αυτά έχει πολλές διακρίσεις και από τις καλύτερες κριτικές που υπάρχουν και δεν υπάρχει αμφιβολία πως είναι η πιο εύχρηστη και κατανοητή από σχεδόν όλες τις υπόλοιπες που υπάρχουν με τις ίδιες δυνατότητες.

Μπορείτε, αν σας καλύπτει, να το εγκαταστήσετε ανάλογα τον browser/smartphone σας, από την σχετική του ιστοσελίδα. Για Android είναι διαθέσιμο για 2.3.3 και νεότερες εκδόσεις, είναι μικρό σε μέγεθος, τ' οποίο ωστόσο διαφέρει στις συσκευές:

INSTALL

>>> Ιστοσελίδα του PasswordBox.

[via]