|

Google: Aρνείται να συμμορφωθεί σε Γαλλική δικαστική απόφαση


Πριν από έναν περίπου μήνα, οι Αρχές τής Γαλλίας επέβαλαν πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ στη Google για παραβίαση του γαλλικού νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Από τη Google δεν δέχτηκαν να πληρώσουν το πρόστιμο, το οποίο ούτως ή άλλως δεν είναι μεγάλο, ειδικά για το μέγεθος της εταιρείας, αλλά για να μην παραδεχθούν την ενοχή τους και πλήξουν τη δημόσια εικόνα τους.

Ο δρόμος που επιλέχθηκε είναι αυτός της έφεσης κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας πως η πολιτική προσωπικού απορρήτου είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα πρέπει να προσαρμόζεται για κάθε χώρα της Ευρώπης ξεχωριστά.

Η ανεξάρτητη γαλλική αρχή CNIL η οποία διεξήγαγε τις έρευνες και αποφάσισε την τιμωρία τής Google, την διέταξε επίσης να δημοσιεύσει στην τοπική κεντρική σελίδα Google.fr την απόφαση του προστίμου που της επιβλήθηκε.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος τριβής, και η ένσταση της Google, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να αποφύγει τη συγκεκριμένη δημοσίευση, και όπως εκτιμάται, το δικαστήριο μάλλον θα την δικαιώσει και την απαλλάξει από τη υποχρέωση της δημοσίευσης.

[via]