|

Εξάρθρωση δικτύου "πειρατείας" στην Κύπρο

http://www.youtube.com/watch?v=QS9_Iz3a3Cw&feature=youtube_gdata&fb_source=message

Εξάρθρωση μεγάλου δικτύου "πειρατείας" συνδρομητικής τηλεόρασης στην Κύπρο


Μεταξύ των ωρών 7.20 π.μ. – 3.10 μ.μ. χθες, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Αδικημάτων Κλοπής Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Παράνομων Στοιχημάτων, του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, της ΥΠ.ΕΓ.Ε. και του ΤΑΕ Λευκωσίας, ερεύνησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος την οικία και διαμέρισμα 39χρονου στη Λευκωσία.
 
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν σε λειτουργία και κατασχέθηκαν 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 22 αποκωδικοποιητές. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, αφού λάμβαναν εικόνα από τους αποκωδικοποιητές, την μετέτρεπαν σε ζωντανή εικόνα και μέσω διαδικτύου, την διαμοίραζαν σε πελάτες στην Κύπρο και στο εξωτερικό, καθώς επίσης και σε τρείς άλλους διαφορετικούς κεντρικούς εξυπηρετητές στο εξωτερικό οι οποίοι το διαμοίραζαν στους δικούς τους πελάτες. Περαιτέρω, εντοπίστηκαν ακόμα 60 αποκωδικοποιητές.
 
Ο 39χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
 
Παράλληλα, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, συνελήφθη χθες με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 26χρονος. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του στη Λευκωσία, εντοπίστηκαν 12 αποκωδικοποιητές και το χρηματικό ποσό των 20.900 ευρώ.
 
Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.