|

To bitcoin «μεταδόθηκε» μέσω ραδιοφώνου


Η εκπομπή "Πρωινή Έκδοση" του καναδικού ραδιοφωνικού σταθμού CBC της επαρχίας Kitchener-Waterloo ήταν η πρώτη που κατάφερε να μεταδώσει με επιτυχία ένα ψηφιακό νόμισμα bitcoin μέσω ραδιοκυμάτων. Πιστεύεται ότι αυτή είναι η πρώτη γνωστή μετάδοση του ψηφιακού νομίσματος από δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό. Μια σειρά από ηχητικά σήματα παίχτηκαν στον αέρα, και οι ακροατές κλήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μια εφαρμογή γνωστή ως chirp.io να αποκρυπτογραφήσουν έναν κωδικό που μεταδόθηκε μέσω του ήχου.

Ο Chris Skory από Rockland County της Νέας Υόρκης ήταν ο νικητής, καθώς κατάφερε να αποκωδικοποιήσει 0,05 bitcoin αξίας περίπου 40 δολαρίων. Το bitcoin ήταν προσφορά μιας νεοεισερχόμενης επιχείρησης στο Waterloo κι έναν ντόπιο υποστηριχτή των bitcoin. «Δεν πίστευα ότι είχα την παραμικρή πιθανότητα να το κερδίσω», είπε ο Skory. "Περίμενα ότι θα υπάρχει πολύ σκληρός ανταγωνισμός εκεί έξω."

Το ψηφιακό νόμισμα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στο Καναδά, ενώ πλέον οι Καναδοί μπορούν να το αποκτήσουν έναντι δολαρίων, χρησιμοποιώντας αυτόματες μηχανές ανάληψης στις τρεις μεγάλες πόλεις Τορόντο, το Βανκούβερ και την Οτάβα.

[via]