|

Οι smart TVs της LG συλλέγουν και στέλνουν δεδομένα θέασης


Εντάξει το ξέρουμε και το έχουμε εμπεδώσει πολύ καλά, ζούμε πλέον σε έναν κόσμο που τα πάντα παρακολουθούνται και για τίποτα δεν μπορεί να είσαι σίγουρος ακόμα και για τη smart ΤV που με τόσο κόπο αγόρασες για το σαλόνι σου.

Ο λόγος για την LG  όπου είχαμε καταγγελίες - αναφορές πως οι "έξυπνες" τηλεοράσεις της καταγράφουν και αποστέλλουν πληροφορίες με το ποιά κανάλια βλέπει ο κάτοχος της. Μάλιστα δεν φτάνει αυτό αλλά καταγράφει και τα ονόματα των media αρχείων που γίνονται stream στο τοπικό σας δίκτυο.

Μετά τα παραπάνω όπως είναι φυσικό και γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις η LG αν και προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός, ετοιμάζει firmware update για τις smart TVs της.

Η συλλογή και αποστολή των πληροφοριών γίνεται ώστε να προβάλλονται πιο σχετικές διαφημίσεις στον χρήστη, αλλά παρότι υπάρχει επιλογή απενεργοποίησης της, αυτή δεν φαίνεται να λειτουργεί και η συσκευή συνεχίζει να στέλνει τα δεδομένα που συγκεντρώνει.

Σύμφωνα με την LG δεν συλλέγονται προσωπικές πληροφορίες αλλά viewing data και όλα αυτά γίνονται για την βελτίωση της προσφερόμενης εμπειρίας από την smart TV.


LG Smart Ad analyses users favourite programs, online behaviour, search keywords and other information to offer relevant ads to target audiences. For example, LG Smart Ad can feature sharp suits to men, or alluring cosmetics and fragrances to women.

Furthermore, LG Smart Ad offers useful and various advertising performance reports. That live broadcasting ads cannot. To accurately identify actual advertising effectiveness.

Τα συμπεράσματα δικά σας... [via]