|

Microsoft: Ξεκίνησε η συγχώνευση διαφορετικών εκδόσεων Windows


H επικεφαλής συσκευών της Microsoft, Julie Larson-Green, μιλώντας σε τεχνολογικό συνέδριο, άφησε να εννοηθεί σαφώς πως η εταιρεία εργάζεται στο να συγχωνεύσει τις τρεις βασικές εκδόσεις των Windows.

Η Larson-Green ανέφερε πως "αυτή τη στιγμή έχουμε τα Windows RT, τα Windows 8, και τα Windows Phone, στο μέλλον όμως δε θα έχουμε τρεις διαφορετικές εκδόσεις", σχολιάζοντας το μέλλον των consumer λειτουργικών της εταιρείας.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται φυσικά και ο επικεφαλής των Windows, Terry Myerson, ο οποίος είχε δηλώσει πως βλέπει το μέλλον Windows RT στα κινητά τηλέφωνα.

Στη Microsoft εργάζονται ήδη για τη δημιουργία ενός κοινού ηλεκτρονικού καταστήματος για τα Windows και τα Windows Phone, κάτι που θα διευκολύνει και τους χρήστες αλλά και τους developers.

Η Larson-Green πάντως επιβεβαίωσε και το ενδιαφέρον της Microsoft για wearable συσκευές, αφού ανέφερε πως είναι μία κατηγορία συσκευών που η εταιρεία την αντιμετωπίζει σοβαρά.

Το τελευταίο διάστημα φημολογείται πως η Microsoft βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών  ενός smartwatch, όπως επίσης και πως εργάζεται και σε μία συσκευή αντίστοιχη με τα Google Glass.

[via]