|

CTF365: To απόλυτο παιχνίδι κυβερνοπόλεμου


Το Capture the Flag ctf365 είναι ένα ρεαλιστικό παιχνίδι κυβερνο-πολέμου που φτιάχτηκε ειδικά για τους “χάκερ”, τους administrators (διαχειριστές του συστήματος), τους ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, τους προγραμματιστές και εν γένει για όποιον τον «καίει» η ασφάλεια του υπολογιστή.

Μετά την εγγραφή σας θα πάρετε το όνομα κάποιου πολεμιστή και θα ερωτηθείτε για ποιαν χώρα θέλετε να αγωνιστείτε. Η κάθε χώρα μπορεί να έχει πολλές ομάδες. Η κάθε ομάδα θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον πέντε hackers αλλά όχι περισσότερους από δέκα.

Οι ομάδες μπορούν να συμμαχήσουν μεταξύ τους προκειμένου να υπερασπιστούν και να επιτεθούν σε ένα φρούριο.
Και εδώ είναι το πιο ενδιαφέρον σημείο.

Οι hackers της ομάδας θα πρέπει να διαφυλάξουν τον server τους ενώ ταυτόχρονα επιτίθενται.

Όταν κάποιος χρήστης παραβιάζει / hack-αρει κάποιο άλλο φρούριο ομάδας, τότε τους πόντους τους κερδίζει ολόκληρη η ομάδα.
Θα υπάρξει, μάλιστα, και ένα Hall of Fame με βραβεία για τους πιο έμπειρους hackers!

Σε αυτόν τον διαγωνισμό Capture The Flag, ο server (διακομιστής) της ομάδας θα τρέχει όλες τις σημαντικές υπηρεσίες του Διαδικτύου, όπως τις SMTP, IMAP, FTP, ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου με plugins για τα socials, ενσωματωμένα βίντεο και όχι μόνο, δύο διαφορετικούς browsers (προγράμματα περιήγησης στο Internet), τρεις εφαρμογές web και δύο διαφορετικές βάσεις δεδομένων.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, μέρος της… «δουλειάς» σας θα είναι να διασφαλίσετε την ασφάλεια όλων αυτών.


Η πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης του παιχνιδιού θα μιμείται το δίκτυο μιας Εθνικής Υπηρεσίας και εσείς μπορείτε να παίξετε ως επιτιθέμενοι στους servers τους. Ως μέρος της στρατηγικής σας, εάν το επιθυμείτε, μπορεί να είναι μία επίθεση DDoS (distributed denial-of-service) στους virtual servers (εικονικούς διακομιστές) άλλων παικτών. Όπως ακριβώς γίνεται και στην πραγματική ζωή.

Υπάρχει ένας server CTF365 IRC προσβάσιμος μέσα από το παιχνίδι τον οποίον μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για να βρείτε άλλους παίκτες και να αρχίσετε την οικοδόμηση της ομάδας σας ή να συμμετάσχετε σε άλλες ομάδες.

Υπάρχουν μόνον δύο κανόνες:

Ο πρώτος κανόνας είναι να μην χρησιμοποιήσετε την υποδομή του παιχνιδιού για να πραγματοποιήσετε πραγματικές επιθέσεις hacking (ηλεκτρονικής πειρατείας) εναντίον ανθρώπων που δεν είναι παίκτες.
Και ο κανόνας Νούμερο 2 είναι να μην ξεκινήστε κάποια επίθεση DDoS κατά των servers του παιχνιδιού.

Στην περίπτωση που παραβείτε κάποιον από τους δύο αυτούς κανονισμούς, ο λογαριασμός σας μπορεί να τερματιστεί.

Το παιχνίδι Capture the Flag είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να βιώσετε την εμπειρία της εισβολής. Δίνει ακόμα την μοναδική ευκαιρία στους sys admins να υπερασπιστούν το δίκτυό τους.

Γενικότερα, δίνεται η δυνατότητα σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την ασφάλεια των υπολογιστών να επωφεληθούν από αυτό το παιχνίδι αφού μιμείται τα σενάρια hacking της πραγματικής ζωής.

Σημείωση: Μπορείτε να αποκτήσετε γρηγορότερη πρόσβαση στο παιχνίδι εάν βρείτε και πέντε φίλους σας.

Το μόνο που χρειάζεται για να μετέχετε είναι ο browser σας και η δημιουργία ενός λογαριασμού στο ctf365.

[via]