|

CloudFogger: Δημιουργήστε κρυπτογραφημένους εικονικούς δίσκους



Το CloudFogger είναι μία λύση κρυπτογράφησης για όποιον θέλει να κρυπτογραφήσει και να μοιραστεί τα έγγραφά του. Είναι διαθέσιμο μόνο για Windows και το αναφέρουμε ως λογισμικό, καθώς ζούμε στην πραγματικότητα του dual-boot.

Χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση AES256 και δημόσιο κλειδί RSA προκειμένου να διασφαλίσει τα δεδομένα του χρήστη. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κρυπτογραφήσετε τα έγγραφά σας πριν τα αποθηκεύσετε (upload) στο σύννεφο (cloud).

Κατά την εγκατάσταση θα δείτε μια προειδοποίηση που θα λέει ότι η υπογραφή δεν μπόρεσε να επαληθευτεί. Αγνοήστε αυτό το μήνυμα και συνεχίστε κανονικά την εγκατάσταση του λογισμικού, κατεβάζοντάς το από την επίσημη ιστοσελίδα.

Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση, κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας. Τότε, το CloudFogger θα σας ζητήσει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό. Φυσικά, θα χρειαστεί να δώσετε και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πρέπει να επαληθευτεί χρησιμοποιώντας έναν κωδικό.

Η όλη διαδικασία δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μερικά λεπτά.

Αφού ο λογαριασμό σας στο CloudFogger δημιουργηθεί, ανοίξτε -με 2πλό κλικ- τον σκληρό σας δίσκο και θα παρατηρήσετε το «γράμμα» (: X). Εκεί θα απκρυπτογραφούνται αυτομάτως και θα αποθηκεύονται όλα τα αρχεία σας τα οποία θα είναι προσβάσιμα μόνο από εσάς.

Εννοείται πως αυτό θα συμβαίνει μόνον όταν είστε συνδεδεμένοι με τον λογαριασμό σας στο CloudFogger.

Σημείωση: Η έκδοση των Windows είναι ακόμα σε beta. Στο πρόγραμμα είναι να γίνει και μια αντίστοιχη έκδοση των Android, iOS και OSX.

Είναι δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από την σελίδα του:

>>> η σελίδα του CloudFogger.

[via]