|

Torrent υποτιθέμενης έκδοσης του GTA V για PC είναι malware



Μέχρι στιγμής η Rockstar τηρεί σιγήν ιχθύος σχετικά με τη μεταφορά του Grand Theft Auto V από τις κονσόλες στα PC, έστω κι αν για κάποιους η ανάπτυξή του αποτελεί από πιθανότητα έως βεβαιότητα.

Την ανυπομονησία και την άγνοια όσων επιθυμούν διακαώς να απολαύσουν το παιχνίδι στον υπολογιστή τους εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι.

Οι ενορχηστρωτές της απάτης κυκλοφόρησαν κακόβουλο κώδικα τον οποίον "μεταμφίεσαν" ως torrent μιας δήθεν έκδοσης του παιχνιδιού για PC, με τίτλο GTA V for PC.”

To αρχείο έχει μέγεθος 18GB κάνοντας ακόμα πιο ρεαλιστική την απάτη, αφού ως γνωστόν το GTA V είναι ένα μεγάλο παιχνίδι.

Δυστυχώς, για όσους προχωρήσουν στην λήψη του παιχνιδιού χωρίς να αντιληφθούν την επικινδυνότητα του εν λόγω αρχείου, πιθανώς να μόλυναν τον υπολογιστή τους με επικίνδυνο malware.

Aξιοσημείωτο είναι ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας εγκατάστασης του "παιχνιδιού" τα πάντα φαίνονται φυσιολογικά, μέχρι να ζητηθεί ένας κωδικός εγγραφής σε μια σελίδα η οποία οδηγεί σε online έρευνες και όχι φυσικά στο παιχνίδι που δεν υφίσταται.

Για την ώρα το torrent δεν έχει τη σήμανση του "ψεύτικου" αρχείου και βρίσκεται αρεκτά ψηλά στην διακίνηση αρχείων αε ορισμένες μηχανές αναζήτησης.

Προσοχή, λοιπόν! Το GTA V δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη για PC...

[via]