|

[How To:] Εγκατάσταση XBMC για ταινίες και live streaming σε Ubuntu/Linux

 

Για το XBMC έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούμε να δούμε εντελώς δωρεάν με ελληνικούς υπότιτλους και όχι μόνο, ταινίες, σειρές αλλά και Live Sport events, από την οθόνη του υπολογιστή ή ακόμα και του android μας. Βλέπετε υπάρχουν addons που δεν προβάλλονται πολύ, για ευνόητους λόγους, όπου με την προσθήκη τους μπορείτε να δείτε πράγματα που δεν φανταζόσασταν ότι θα μπορούσατε να δείτε  απογειώνοντας έτσι την έως τώρα εμπειρία θέασης.

Ξεκαθαρίσουμε ότι τα παρακάτω που θα δούμε είναι καθαρά για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Σε καμία περίπτωση δεν επικροτούμε την πειρατεία και δεν θέλουμε να ζημιώσουμε τις μεγάλες πλην φτωχές εταιρίες του Hollywood.


Εγκατάσταση XBMC & Addons για live streaming



Για Ubuntu, Mint, Debian, κλπ, κάντε copy-paste, τις παρακάτω εντολές σ’ ένα Τερματικό (Ctrl+Alt+T)

sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install xbmc

Για όσους έχουν Android, Windows, iOS και OSX συσκευές απλά πηγαίνετε στην σελίδα του XBMC, κατεβάζετε το αντίστοιχο αρχείο εγκατάστασης και το εγκαθιστάτε. Για παράδειγμα, οι χρήστες Android κατεβάζουν και εγκαθιστούν το xbmc-12.3-Frodo-armeabi-v7.apk στο σημείο που γράφει Αndroid (ARM).

Από την στιγμή που  γίνει η εγκατάστασή του θα πρέπει να του περάσουμε το Fusion το addon το οποίο θα μας πάει σε άλλα επίπεδα θέασης.

Tα παρακάτω βήματα είναι κοινά ανεξαρτήτου λειτουργικού συστήματος και έχουν δοκιμαστεί με επιτυχία σε Linux Mint, Ubuntu, Android και Windows 7

 

Εγκατάσταση Fusion

 

Χωρίς το Fusion λοιπόν δεν πάμε πουθενά, παρακάτω θα δούμε πως θα κάνουμε εγκατάσταση αυτό το πολύ χρήσιμο εργαλείο.
Βήμα 1: Ανοίγουμε το XBMC



Βήμα 2: Πηγαίνουμε στο “SYSTEM” and then open “File Manager.”



Βήμα 3: Επιλέγουμε “Add Source” .



 Βήμα 4: Κλικάρουμε στο text box που γράφει για να μας εμφανίσει το keyboard.



Βήμα 5: Εκεί γράφουμε http://fusion.xbmchub.com και επιλέγουμε το “Done” μόλις τελειώσουμε .



Βήμα 6: Θα σας εμφανιστεί μια οθόνη όπου κάτω θα γράφει  “Enter a name for this media Source.”



Βήμα 7: Πατήστε επάνω στο μπλε πλαίσιο και με το virtual keyboard γράψτε Fusion και πατήστε το “Done” μόλις τελειώσετε.



Βήμα 8: Επιβεβαιώστε οτι η οθόνη σας είναι όπως παρακάτω και πατήστε το “OK” .

How To: Εγκατάσταση XBMC και addons για live streaming


Βήμα 9: Από το Main Menu, επιλέξτε το “Settings” από το “SYSTEM” menu .


Βήμα 10: Επιλέξτε το “Addons” από το menu αριστερά.



Βήμα 11: Επιλέξτε το “Install from zip file” .



Βήμα 12: Επιλέξτε το“fusion” από την λίστα που θα σας εμφανιστεί.



Βήμα 13: Κάντε Browse μέσα στον φάκελο Fusion και επιλέξτε τι θέλετε να κάνετε install, ένα, ένα ξεχωριστά .



Βήμα 14: Μόλις τελειώσετε Πατήστε το “Get Add-ons”.



Βήμα 15: Επιλέξτε το repository που μόλις εγκαταστήσατε από το ZIP file πχ το “Bstrdsmkr’s Repository” .



Βήμα 16: Επιλέξτε το “Video Add-ons” .



Βήμα 17: Επιλέξτε το όνομα του plugin που θα κάνετε enable. Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε το “1Channel plugin” (must have ;)).



Βήμα 18: Επιλέξτε από το video addon αριστερά το “Install” .



Βήμα 19: Επιστρέψτε στο κεντρικό menu, Addons -- VIDEOS . Όπου και θα έχετε πλέον access στο 1channel addon .



Βήμα 20: Για καλύτερη εμπειρία θέασης θα πρέπει κατά τον ίδιο τρόπο να επαναλάβουμε την εγκατάσταση από το Βήμα 10 κάνοντας install τα παρακάτω repositories και addons.

 

Must have Repos

 

Ένα must have αποθετήριο που επιβάλλεται να κατεβάσετε και να κάνετε εγκατάσταση ώστε να μην ψάχνεστε είναι το Superrepo.org.frodo.repositoriesincladult-0.3.1

Εκεί επαναλαμβάνουμε τα βήματα που είδαμε παραπάνω και πάμε στο System-->Setting-->Addons όπου και κάνουμε install το repository.superrepo.org.frodo.repositoriesincladult-0.3.1.zip.

Από το Addon Repository επιλέξετε SuperRepo All για να σας ενεεργοποίησει όλα τα addons κάποια από αυτά αποδεδειγμένα αξίζουν και πρέπει να γίνουν enable είναι τα: SuperRepo Video , SuperRepo Video Sport και το SuperRepo Video TV.

Εκεί επιστρέφουμε ένα επίπεδο πίσω και απο το SuperRepo Video που μας έχει εμφανιστεί μπαίνουμε και κάνουμε install το SportDevil και MuchMovies.

Αν δεν εμφανίζει κατι πατήστε δεξί κλίκ πάνω στο SuperRepo Video και κάντε Force Refresh και περιμένετε λίγο

 

Must Have Addons 

 


Μέσα από το fusion και στο φάκελο International ---> Greek έχει ελληνικά κανάλια, ταινίες και βίντεο, για να τα δείτε κάντε εγκατάσταση το Hellenic TV καθώς και ότι  άλλο σας ενδιαφέρει.

Για ταινίες, σειρές κλπ πλην του 1channel και Much Movies εγκαταστήστε και τα mashup, icefilms.


Για live streaming αγώνων πλην του  Sportsdevil εγκαταστήστε και το  Sports-A-Holic.

 

Ελληνικοί Υπότιτλοι

 

Στο XBMC πάμε System-->Settings --->Video ---> Subtitles και στο σημείο που γράφει Character Set επιλέγουμε Greek (Windows)
Για εγκατάσταση και ενεργοποίηση των υποτίτλων θα πρέπει να πάτε System -> Addons ---> Get Addons ---> All Addons --->  στη κατηγορία Subtitles και να κάνετε instal το XBMC Subtitles , μόλις το κάνετε istall πατήστε στο Configure και επιλέξτε σαν πρώτη γλώσσα για υπότιτλους τα Ελληνικά, αλλά και από ποιό site θα τους κατεβάσει (έχει και το subs4free)


Για να τους παίξετε αυτόματα απλά θα πρέπει και ενώ παίζει η ταινία/σειρά να επιλέξτε από κάτω δεξιά στο menu  (play,stop ,κλπ) το πρώτο τετραγωνάκι όπως αυτό απεικονίζετε στην πιο πάνω εικόνα.

 

Enigma 2 Dreambox/VU+ δέκτες

 

Για τους Linuxατους enigma2 δορυφορικούς δέκτες έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα, όσοι έχετε Dreambox -VU+ δoρυφορικούς δέκτες μπορείτε να δείτε τα κανάλια τους από το XBMC Live αρκεί να πάτε στο System ---> Addons ---> Disabled Addons και στο PVR κάντε enable to plugin VU/Enigma2
όπου θα πρέπει να κάνετε configure την IP το port το username και το password του δέκτη σας . Έπειτα πηγαίνετε στο System ---> Settings ---> LiveTV και κάντε το enable.

 

Δείτε online σειρές από το USTVnow

 

Με το UstvNow add on  και κάνοντας μία εγγραφή στο USTVnow.com (και δηλώνοντας ότι είστε Αμερικανός πολίτης)  μπορείτε να δείτε όλα τα υποστηριζόμενα αμερικάνικα κανάλια online.

 

Προγράμματα

 

Κάποια από τα must have προγράμματα του XBMC που επιβάλετε να εγκαταστήσετε είναι το Navi X για live iptv streaming και το xbmc backup έτσι ώστε να μην στήνετε τα πάντα όλα από την αρχή σε άλλο σύστημα.
Αυτό ήταν από εδώ και πέρα μπορείτε να μεταβείτε με το XBMC σε άλλο επίπεδο ...

Καλές θεάσεις !!